Οι μαθητές της Φθιώτιδας στα… κάγκελα!

Μπορεί οι  ΕΛΜΕ της χώρας να  αποφάσισαν  αναστολή κινητοποιήσεων αλλά η αναστάτωση στο χώρο της Παιδείας συνεχίζεται.
Την σκυτάλη των καθηγητών παραλαμβάνουν τώρα οι  μαθητές σχολείων , κυρίως λυκείων της Φθιωτιδας.
Η αρχή είχε γίνει από το 4ο Λύκειο Λαμίας και τώρα εξαπλώνεται  η μορφή αυτή κινητοποιήσεων σε περισσότερα σχολεία σε όλο τον Νομό.
Στην Λαμία οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο δρόμο της κατάληψης βρίσκονται μαθητές από το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο ,το 1ο  ΕΠΑΛ, το 2ο ΕΠΑΛ (έληξε νωρίς το  πρωί), το  5ο και το 6ο Λύκειο ενώ γίνεται λόγος για κατάληψη και  περιφερειακών λυκείων στους Δήμους Δομοκού και Λοκρών.
Οι μαθητές σε όλες τις περιπτώσεις συντάσσονται με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για την αναστολή ισχύος του νόμου για το νέο Λύκειο αλλά και  για το θέμα των κενών που έχουν προκύψει μετά την κινητικότητα πολλών εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε αρκετά από  τα  υπό κατάληψη σχολεία παρά τις υποσχέσεις των  υπεύθυνων υπηρεσιακών στελεχών για κάλυψη  των κενών δεν έχει  γίνει τίποτα αναφέρουν μέλη συλλόγων γονέων και  κηδεμόνων.
Πηγή: lamiafm1.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη