Κ.Σ. Λαμίας: Περιοχές Εκγύμνασης Κυνηγετικών Σκύλων στη Φθιώτιδα

1. Τ. Κ. ΣΤΥΡΦΑΚΑΣ – Τ. Κ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑΣ ΘΕΣΗ: ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

1. Τ. Κ. ΣΤΥΡΦΑΚΑΣ - Τ. Κ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑΣ ΘΕΣΗ: ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει πάνω από το χωριό «Στύρφακα», εκεί που τέμνεται ο δασικός δρόμος που κατέρχεται από το Καλαμάκι με την νέα σιδηροδρομική γραμμή, ακολουθεί την επαρχιακή οδό «Στύρφακας – Μοσχοκαρυάς» μέχρι την θέση «Παπαδόβρύση», όπου συναντάει δασικό δρόμο, τον οποίο και ακολουθεί με βόραα κατεύθυνση, περνάα από τη θέση «Ιλιάδια» συνεχίζοντας φτάνει στο Εκκλησάκι του «Αγίου Βασιλείου», ακολουθεί τον δασικό δρόμο με κατεύθυνση το χωριό Καλαμάκι μέχρι την διασταύρωση προς Στύρφακα, τον οποίο ακολουθεί και κατέρχεται φτάνοντας στην νέα σιδηροδρομική γραμμή και καταλήγει πάνω από το χωριό Στύρφακα εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 9.368,984 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 400 έως 800μ. περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα , με κύρια είδη το πουρνάρι την δρυ και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θήραμα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός ο αγριόχοιρος και η πέρδικα.

2. Τ. Κ. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΘΕΣΗ: ΡΑΝΤΑΡ ΑΝΤΙΝΙΤΣΑΣ

2. Τ. Κ. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΘΕΣΗ: ΡΑΝΤΑΡ ΑΝΤΙΝΙΤΣΑΣΗ οριοθετική γραμμή αρχίζα από την διασταύρωση της εθνικής οδού Λαμίας – Λάρισας «Πηγή Αχιλλέα» με τον ασφαλτόδρομο προς την «Ιερά Μονή Αντίνιτσας», τον οποίο και ακολουθεί μέχρι την διασταύρωση προς το «Ραντάρ», εκεί συναντάει δασικό δρόμο με βόραα κατεύθυνση τον οποίο και ακολουθεί φτάνοντας στην Εκκλησία της «Αγίας Τριάδας», στη συνέχεια ακολουθεί το ρέμα «Γούσα» και αφού κατέρχεται αυτό, φτάνει στην παλαιά εθνική οδό Δομοκός – Λαμία, ακολουθώντας την ασφαλτοστρωμένη παλαιά εθνική οδό προς Λαμία και καταλήγει στην διασταύρωση προς την Ιερά Μονή Αντίνιτσας «πηγή Αχιλλέα» εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 6.126,983 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 800 έως ΙΟΟΟμ περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύριο είδος το πουρνάρι και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θήραμα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός ο αγριόχοιρος και η πέρδικα.

3. Τ. Κ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΛΙΜΟΓΑΡΔΙ) ΘΕΣΗ: ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

3. Τ. Κ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΛΙΜΟΓΑΡΔΙ) ΘΕΣΗ: ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΗ οριοθετική γραμμή αρχίζα από την θέση «Γούρνες», από εκεί ακολουθεί αγροτικό δρόμο προς «Παλαιοχώρι», περνώντας από τις διασταυρώσεις «Αγραδοΰλες», «Παφυλου», από το Εκκλησάκι του «Προφήτη Ηλία», τη «Βρύση Ματσούκι», συνεχίζοντας περνάει έξω από τον οικισμό του Παλαιοχωρίου στην διασταύρωση εξωκλησιού του «Αγίου Γεωργίου», ακολουθεί βοριοανατολική κατεύθυνση και αφού περνάει από τη θέση «Κάστρο» φτάνει στον οικισμό Λιμαγαρδίσυ, τον οποίο αφού διέρχεται ακολουθεί την ασφαλτοστρωμένη οδό προς την βιομηχανική ζώνη περνάει από τη θέση «Καναλος», συνεχίζοντας συναντάει αγροτικό δρόμο στη θέση «Καλαμάκι» ή «Χαμαινεικο», τον οποίο και ακολουθεί έως την διασταύρωση «Τρανό Χωράφι», συνεχίζοντας με δυτική κατεύθυνση ακολουθεί το χωματόδρομο και καταλήγει στην θέση «Γούρνες», εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχα εμβαδόν 8.162,161 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 300 έως 900μ.περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύριο είδος το πουρνάρι και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θήραμα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός και η πέρδικα.

4. Τ. Κ. ΔΑΜΑΣΤΑΣ- ΘΕΣΗ: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

4.Τ. Κ. ΔΑΜΑΣΤΑΣ ΘΕΣΗ: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από την διασταύρωση της Ν. εθνικής οδού «Λαμίας-Αθηνών» με την εθνική οδό «Λαμίας – Λιβαδειάς», την οποία και ακολουθεί μέχρι την θέση «Παλαιό χωριό», όπου συναντάα δασικό δρόμο τον οποίο ακολουθεί με βόραα κατεύθυνση διασταυρώνεται με την εθνική οδό την οποία και ακολουθεί έως την θέση «Αγ. Νικόλαος», εκεί συναντάει δασικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί με βορειανατολική κατεύθυνση έως την θέση «Χαλικόβρυση», εκεί διασταυρώνεται με το ρέμα «Δρακόρεμα», το οποίο και κατέρχεται μέχρι που συναντήσει δρομίσκο αδιέξοδο τον οποίο και ακολουθεί και καταλήγει στην εθνική οδό «Λαμίας – Λιβαδειάς» εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 3.186,107 στρέμματα βρίσκεται σε υψόμετρο από 100 έως 800μ περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύρια είδη το πουρνάρι την κουμαριά το σχίνο και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θήραμα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο αγριόχοιρος και λαγός.

5. Τ. Κ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ – Τ. Κ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΘΕΣΗ: ΠΑΘΑΙΝΑ

5. Τ. Κ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ - Τ. Κ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΘΕΣΗ: ΠΑΘΑΙΝΑΗ οριοθετική γραμμή αρχίζα από την θέση «Πάθαινα» που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό «Καστανιάς – Νεοχωρίου», εκεί συναντάα δασικό δρομίσκο τον οποίο ακολουθεί με βόρεια κατεύθυνση μέχρι την θέση «Λιβαδάκια», από εκεί ακολουθώντας νοητή ευθεία γραμμή φτάνει στη θέση «Βλιτόραχη», συνεχίζοντας περνάει από την εκκλησία των «Αγ. Απόστολων», συναντάα το «Μέγα Ρέμα» το οποίο και κατέρχεται διασταυρώνεται με την επαρχιακή οδό την οποία και προσπερνάα ακολουθεί το «Μέγα Ρέμα», με νότια κατεύθυνση μέχρι που συναντάει το ρέμα «Φαρενόρεμα», το οποίο και ανέρχεται και καταλήγα στην θέση πάθαινα στην επαρχιακή οδό «Καστανιάς – Νεοχωρίου», εκεί από όπου και ξεκίνησε. Η περιγραφόμενη έκταση έχα εμβαδόν 5.135,739 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 1000 έως 1700μ περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύρια είδη την ελάτη, τον κέδρο και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θήραμα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός ο αγριόχοιρος και η πέρδικα.

6. Τ. Κ. ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ – ΘΕΣΗ: ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ

6. Τ. Κ. ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ - ΘΕΣΗ: ΞΕΡΟΒΟΥΝΙΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από τον δασικό δρόμο στη θέση «Πέτρα», που βρίσκεται στα διοικητικά όρια των «Ν. Φθιώτιδας – Φωκίδας», ακολουθεί τον δασικό δρόμο με βόρεια κατεύθυνση μέχρι τη θέση «Ξεροβούνι», εκεί διασταυρώνεται με δασικό δρόμο τον οποίο ακολουθεί με ανατολική κατεύθυνση περνάει από τη θέση «Κοτρωνάκια», εκεί διασταυρώνεται με δασικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί με νότια κατεύθυνση περνάει από το εκκλησάκι του «Προφήτη – Ηλία», και συνεχίζοντας καταλήγει στην θέση πέτρα εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 7.651,283 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 1200 έως 1400 μ περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύριο είδος το έλατο και λίγο πουρνάρι και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θηράματα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός, ο αγριόχοιρος και η πέρδικα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ – ΑΙ . ΚΩΝ/ΝΟΥ
7. Τ. Κ. ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ (ΚΑΡΑΒΙΔΙΑ) ΘΕΣΗ:ΠΡΟΒΑΤΑΡΗ

7. Τ. Κ. ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ (ΚΑΡΑΒΙΔΙΑ) ΘΕΣΗ:ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από την διασταύρωση αγροτικού δρόμου με ασφαλτόδρομο στην θέση «Ποταμιά», που βρίσκεται επί του επαρχιακού δρόμου Μώλου – Καρβιδίων, εκεί ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο με βορειοδυτική κατεύθυνση, περνάει από τις θέσεις «Τσαπουρνιές», «Συκιές», «Κοκινοβραχος», περνάει από το νοτιοδυτικό άκρο του οικισμού των «Καραβιδίων» μέχρι που συναντάει την ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό «Μενδενίτσας – Μώλου», την οποία ακολουθώντας κατέρχεται και καταλήγει στην διασταύρωση του αγροτικού δρόμου με ασφαλτόδρομο στην θέση «Ποταμιά» εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 4.732,236 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 100 έως 450μ περίπου, είναι έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύρια είδη το πουρνάρι, σχίνο, και έκταση μη δασικού χαρακτήρα, κυρίως ελαιώνες και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θηράματα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός, ο αγριόχοιρος και η πέρδικα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ
8. Τ. Κ. ΞΥΛΙΚΩΝ – ΘΕΣΗ: ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ

8. Τ. Κ. ΞΥΛΙΚΩΝΘΕΣΗ: ΜΠΟΥΡΝΙΑΣΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από την συμβολή του «Κηφισού Ποταμού» με την επαρχιακή οδό «Αμφίκλειας – Ξυλικών», συνεχίζοντας την επαρχιακή οδό σε μικρή απόσταση συναντάει δασικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί μέχρι τη θέση «Ισιώματα», από εκεί ακολουθώντας δυτική κατεύθυνση συναντάει το ρέμα «Καυρορεμμα», το οποίο και ακολουθεί με νότια κατεύθυνση μέχρι που συναντάει τον «Κηφισό Ποταμό», ακολουθώντας τον ποταμό με ανατολική κατεύθυνση καταλήγει στην συμβολή του «Κηφισού Ποταμού» με την επαρχιακή οδό «Αμφίκλειας – Ξυλικών» εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Το εμβαδόν της έκτασης είναι 3.516,929 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 400 έως 800 μέτρα περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύριο είδος το πουρνάρι και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θηράματα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός, ο αγριόχοιρος και η τσίχλα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
9. Δ. ΣΤΥΔΙΔΑΣ – ΘΕΣΗ: ΚΡΕΜΜΥΔΑΔΕΣ

9. Δ. ΣΤΥΔΙΔΑΣ - ΘΕΣΗ: ΚΡΕΜΜΥΔΑΔΕΣΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από την θέση «Σπηλιά» που βρίσκεται πάνω από την Στυλίδα, ακολουθεί αγροτικό δρόμο με βόρεια κατεύθυνση μέχρι την θέση «Κονάκια Βελικάντρας», εκεί διασταυρώνεται με τον ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό Στυλίδας Λογγιτσίου, την οποία ακολουθεί μέχρι την θέση «Μηλιά», εκεί συναντάει δασικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί με βορειοανατολική κατεύθυνση περνάει από τις θέσεις «Ροδιά», «Αχυρώνες», «Γκορτσιές», «Βαθύ Ρέμα» μέχρι τη θέση «Ζαρικα», εκεί συναντάει το «Ρέμα Παππού», το οποίο και κατέρχεται, διασταυρώνεται με αγροτικό δρόμο στη θέση «Κτήμα Κόκοτα», τον οποίο ακολουθεί, περνάει από τη θέση «Πευκάκια» και καταλήγει στην θέση «Σπηλιά» εκεί από όπου και ξεκίνησε..
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 9.107,245 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 100 έως 700 μ περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύρια είδη το πουρνάρι και τη δρυ και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θηράματα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός, ο αγριόχοιρος και η πέρδικα.

10. Τ. Κ. ΜΥΛΩΝ – ΘΕΣΗ: ΚΑΛΙΤΣΑ – ΣΠΛΙΘΑΡΙ

10. Τ. Κ. ΜΥΛΩΝ - ΘΕΣΗ: ΚΑΛΙΤΣΑ - ΣΠΛΙΘΑΡΙΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από τη θέση ρέμα «Κακοσαλι» που βρίσκεται στο «Μοναστήρι του Αγ.Γεωργίου», πάνω από το οικισμό Μύλων, ακολουθώντας το ρέμα με βόρεια κατεύθυνση, διασταυρώνεται με δασικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί περνώντας από τις θέσεις «Μαντρί Γκαραγκούνη», «Ποτίστρα Σαρακλή», περνάει από την διάστρωση προς το εκκλησάκι του «Αγ.Αθανασίου» και συνεχίζει με δρτική κατεύθυνση προς το «Μαντρί Μπλάνη», περνώντας το μαντρί συναντάει το ρέμα «Ξερόρεμα», το οποίο και κατέρχεται, διασταυρώνεται με δασικό δρόμο στη θέση Στρώμα, τον οποίο και ακολουθεί με ανατολική κατεύθυνση προς το οικισμό Μύλων, περνώντας από την θέση «Κεφαλόβρυσο», συνεχίζοντας περνάει από το βόρειο άκρο του οικισμού Μύλων και καταλήγει στο ρέμα «Κακοσαλι» στο Μοναστήρι του «Αγ. Γεωργίου», εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 5.894,094 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 800 έως 1000 μ περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύριο είδος το πουρνάρι και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα από χορτολιβαδική βλάστηση, επιπλέον στην έκταση υπάρχουν ρέματα συνεχούς ροής. Τα κύρια θηράματα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός, ο αγριόχοιρος.
 ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

11. Τ. Κ. ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗΣ ΘΕΣΗ: ΠΡΟΣΗΛΙΟ

11. Τ. Κ. ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗΣ ΘΕΣΗ: ΠΡΟΣΗΛΙΟΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από την συμβολή του δασικού δρόμου στη θέση «Άγιος Πολύκαρπος» με την επαρχιακή οδό Μακρυράχης – Περιβολιού, ακολουθώντας το δασικό δρόμο περνάει το ρέμα «Κουβάτ», συνεχίζει με νότια κατεύθυνση και ανοδική πορεία, περνώντας από τις θέσεις «Κέδρος», «Κόκκινο Χώμα»,« Τσεκούρα Χωράφι», «Πετριτσέδια» μέχρι τη θέση «Παλιάμπελα», από εκεί συνεχίζει με δυτική κατεύθυνση μέχρι που συναντάει το ρέμα «Ιτιές», το οποίο και ανέρχεται με βόρεια κατεύθυνση, μέχρι τη θέση «Μαρίας Αμπλας» όπου συναντάει δασικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί με βορειοδυτική κατεύθυνση περνάει από τις θέσεις «Μνήμα», «Πορτίτσα», «Τσουκάκι Αλώνι» και συνεχίζοντας καταλήγει στην θέση «Αγιος Πολύκαρπος» εκεί από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 3.750 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 500 έως 850μ περίπου, είναι διακατεχόμενη έκταση δασικού χαρακτήρα (προσκομίσθηκε στην υπηρεσία μας έγγραφη συγκατάθεση του διακατόχου Δήμου Δομοκού υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986), καλυπτόμενη με κύρια είδη το πουρνάρι και τη δρυ. Τα κύρια θηράματα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο αγριόχοιρος ο λαγός και η μπεκάτσα.

12. Τ. Κ. ΠΕΤΡΩΤΟΥ ΘΕΣΗ: ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

12. Τ. Κ. ΠΕΤΡΩΤΟΥ ΘΕΣΗ: ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣΗ οριοθετική γραμμή αρχίζει από την συμβολή του δασικού δρόμου ο οποίος αρχίζει από χωριό Πετρωτό και του ρέματος «Τσατμαλά», ακολουθεί το δασικό δρόμο με βόρεια κατεύθυνση περνάει από τις θέσεις «Διάσελα», «Μιτσενές», «Κιούπ», μέχρι τη θέση «Μικρός Προφήτης Ηλίας», από εκεί συνεχίζει ολόραχα με ανατολική κατεύθυνση περνάει από τη θέση «Βρύση Φουκαλιά», διέρχεται εγκάρσια το ρέμα «Φουκαλιάς», συνεχίζει ολόραχα μέχρι τη θέση «Πλατάνια», συνεχίζει με νότια κατεύθυνση διέρχεται εγκάρσια το ρέμα «Βράχια» μέχρι που συναντάει δασικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί με δυτική κατεύθυνση και συνεχίζοντας καταλήγει στην συμβολή του δασικού δρόμου και του ρέματος «Τσατμαλά» από όπου και ξεκίνησε.
Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 4.090 στρέμματα, βρίσκεται σε υψόμετρο από 600 έως 900μ περίπου, είναι ως επί το πλείστον έκταση δασικού χαρακτήρα, με κύρια είδη το πουρνάρι και τη δρυ και με μερικά διάκενα καλυπτόμενα .από χορτολιβαδική βλάστηση. Τα κύρια θηράματα εντός της αναφερόμενης έκτασης είναι ο λαγός και η πέρδικα.

13. ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ- ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ- ΘΕΣΗ ΝΕΡΑΙΔΟΡΑΧΗΣ

13. ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ- ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ- ΘΕΣΗ ΝΕΡΑΙΔΟΡΑΧΗΣ Έχοντας υπόψη την αριθμ.91613/1073/2-4-1999 απόφαση του κ. Υφυπουργού Γεωργίας με σκοπό την ανάπτυξη – προώθηση και διάδοση της κυνοφιλίας στην Ελλάδα καθορίζουμε χώρο εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων την περιοχή ΝΕΡΑΙΔΟΡΑΧΗΣ του Δ, Λαμιέων ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την διεξαγωγή αγώνων κυνηγετικών ικανοτήτων (Α.Κ.Ι.) σκύλων δεικτών με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην αναφερόμενη απόφαση. Η διακίνηση και απελευθέρωση των θηραμάτων θα γίνεται σύμφωνα με την αριθμ.98161/4136/29-9-2008 απόφαση κ. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Η Οριοθετική γραμμή αρχίζει από την διασταύρωση των αγροτικών δρόμων που βρίσκονται στο ρέμα Ξηριά, ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο με δυτική κατεύθυνση περνάει από το λατομείο Μπλάνη,από το ρέμα Τσουλη Τρύπα μέχρι την Δημοτική Γεώτρηση, όπου συναντάει το ρέμα Τσακαλόρεμα, το οποίο και ανέρχεται μέχρι τη θέση Τσαγκαρόλακα από εκεί ακολουθώντας νοητή ευθεία γραμμή περνάει από τη θέση Παφίλου μέχρι τη θέση Παλιορόλακα, εκεί συναντάει βασικό δρόμο τον οποίο κατέρχεται, περνάει από τις θέσεις «Πηγάδι», «Περιφέρεια», «Νευρόπολη», «Αραπομάνδρι», μέχρι το ρέμα «Κατσιλοβραχος» το οποίο και κατέρχεται μέχρι που συναντάει αγροτικό δρόμο, τον οποίο και ακολουθεί με νότια κατεύθυνση και αφού περνάει από το εργοτάξιο Μεϊντάνη καταλήγει στην διασταύρωση των αγροτικών δρόμων στο ρέμα Ξηριά εκεί από όπου και ξεκίνησε. Η περιγραφόμενη έκταση έχει εμβαδόν 2.800,808 στρέμματα.
Σας εφιστούμε την προσοχή για την αποφυγή πρόκλησης ζημιών σε παρακείμενες (εκτός καθορισμένου χώρου ) αγροτικές-δενδροκομικές καλλιέργειες κατά την τέλεση των αγώνων και σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας δεν φέρει καμιά ευθύνη σε ζημιές που μπορεί να προκληθούν. Τυχόν αποζημιώσεις ζημιών θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τους διοργανωτές των αγώνων.

Κατά την εκγύμναση των σκύλων:
α) Οι κυνηγοί ή κυναγωγοί δεν θα φέρουν όπλα ή άλλα ανάλογα μέσα ασκήσεως θήρας όταν απαγορεύεται η θήρα.
β) Δεν επιτρέπεται η χρήση μέσων, των οποίων απαγορεύεται η χρήση κατά την άσκηση θήρας, όπως κραχτών, παγίδων, κλπ.
γ) Οι κυνηγοί ή κυναγωγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του σκύλου.
δ) Δεν επιτρέπεται η εξαντλητική δίωξη θηραμάτων και η με οποιονδήποτε τρόπο θανάτωση
αυτών.
Δεν επιτρέπεται η απελευθέρωση οποιαδήποτε θηράματος στις παραπάνω περιοχές με σκοπό την εκγύμναση των σκύλων, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας.
Η εκγύμναση, η οποία επιτρέπεται καθ’ όλο το έτος, θα διεξάγεται μόνον κατά τη διάρκεια της ημέρας ήτοι μισή ώρα πριν την ανατολή και μέχρι μισή ώρα μετά την δύση του ηλίου.
Η παρούσα απόφαση, δεν παρέχει δικαιώματα στους κυνηγούς ή κυναγωγούς, εις βάρος δικαιωμάτων τρίτων στις παραπάνω εκτάσεις που δεν θίγονται.
Η εκγύμναση και η ελεύθερη κυκλοφορία κυνηγετικών σκύλων εκτός των εκτάσεων που προαναφέρονται, καθώς και η μη τήρηση των ανωτέρω όρων, τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 8 του άρθρου 287 του Ν.Δ. 86/69. η οποία προστέθηκε με το άρθρο 16 του Ν.Δ.996/1971, καθώς και με τους ισχύοντες κάθε φορά Δασικούς Νόμους και Διατάγματα.
Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Λαμίας, Στυλίδας, Δομοκού παρακαλούνται για την σήμανση των περιοχών εκγύμνασης στην περιφέρεια αρμοδιότητας τους, με δικές τους δαπάνες και σε συνεργασία με την υπηρεσία μας.
Με εντολή Γενικού Γραμματέα
Ο
Δασάρχης κ.α.α.
Ζωή Γεωργούση Δασολόγος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη