Υλικά:
4 κομμάτια συκώτι (200γρ το κάθε ένα)
4 κουταλίες της σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
½ ποτήρακι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πράσινο και μάυρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του συκωτιού χαμηλώνοντας την φωτιά ώστε να σιγοψηθούν.
Πάνω από τα κομμάτια του συκωτιού ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι και βάζουμε το καπάκι για να διατηρηθεί το συκώτι μαλακό.
Ψήνουμε το συκώτι όση ώρα επιθυμούμε ανάλογα με το γούστο μας.
Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το συκώτι από την φωτιά προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τέλος ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και το λευκό κρασί και τα περιχύνουμε πάνω από το συκώτι προσθέτοντας και το φρέσκο πιπέρι.
Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι.
Καλή σας όρεξη.
4 κομμάτια συκώτι (200γρ το κάθε ένα)
4 κουταλίες της σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
½ ποτήρακι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πράσινο και μάυρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του συκωτιού χαμηλώνοντας την φωτιά ώστε να σιγοψηθούν.
Πάνω από τα κομμάτια του συκωτιού ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι και βάζουμε το καπάκι για να διατηρηθεί το συκώτι μαλακό.
Ψήνουμε το συκώτι όση ώρα επιθυμούμε ανάλογα με το γούστο μας.
Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το συκώτι από την φωτιά προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τέλος ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και το λευκό κρασί και τα περιχύνουμε πάνω από το συκώτι προσθέτοντας και το φρέσκο πιπέρι.
Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι.
Καλή σας όρεξη.