Αρνί ρολό

1 1/2 κιλό Αρνί
3 κουταλάκια Βασιλικός
4 κουταλάκια Ελαιόλαδο
50 γρ. Ελιές μαύρες
2 ψιλοκομμένες Ντομάτες
3 κουταλάκια Παρμεζάνα
2 σκελ. Σκόρδο από Χυμός λεμονιού
2 κουταλάκια Ψωμί τριμμένο


Σε μπολ ανακατεύετε το λάδι, τον χυμό, το σκόρδο, τον βασιλικό, τις ελιές και τις ντομάτες. Αδειάζετε τη μαρινάδα σε ρηχό μπολ και βάζετε μέσα το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και το γυρίζετε 1-2 φορές να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε και το αφήνετε σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) για 2 ώρες γυρίζοντας το κάθε 30 λεπτά. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και την κρατάτε στην άκρη. Απλώνετε το κρέας σε καθαρή επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω. Πασπαλίζετε την εσωτερική του πλευρά με τα τρίμματα του ψωμιού, την παρμεζάνα και τις ντομάτες και τις ελιές από τη μαρινάδα. Διπλώνετε σε σφικτό ρολό και δένετε με σπάγκο. Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1/2 ώρα να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Βγάζετε, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να "ξεκουραστεί" για 10 λεπτά. Κόβετε το σπάγκο. Και το σερβίρετε με πατατες φούρνου και καρότα σοταρισμένα.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη