Τι θα χρειαστούμε
4 στήθη από κοτόπουλο (μέτριο μέγεθος)
2 κουταλιές σούπας βούτηρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμός λεμονιού από 1 μέτριο λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
Λίγο νερό (1/2 ποτήρι του κρασιού) ½ κουταλάκι γλυκού ανάμικτο αλατοπίπερο
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Ξεκινάμε!
Πλύνε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου
Τοποθέτησέ τα σε μια λεκάνη και από πάνω ρίξε το μισό κρασί και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια, ρίξε τα φιλέτα σε ένα καυτό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να μαλακώνει, σημαίνει ότι είναι η στιγμή να μπουν τα κρεμμυδάκια, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίξ’ τα λοιπόν κι αυτά μέσα.
Πήραν χρώμα τα κρεμμύδια; Σβήσε γρήγορα με το υπόλοιπο κρασί και το μισό νερό! Αλλά δεν τελειώσαμε. Πρέπει να τα σκεπάσεις και να τα αφήσεις να μαγειρευτούν λίγο ακόμα.
Όταν ετοιμαστούν τα φιλέτα, βγάλ’ τα από το τηγάνι. Κανονικά πρέπει να έχουν μείνει τα υγρά. Πρόσθεσε το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα, και ανακάτεψε μέχρι το περιεχόμενο του τηγανιού να πάρει ομοιόμορφη υφή.
Πρόσθεσε μετά το υπόλοιπο νερό, ανακάτεψε τη σάλτσα και μην ξεχάσεις να τη «δέσεις» για να μη φύγει, με κορν φλάουρ που έχεις λιώσει μέσα σε ένα ποτήρι με δύο κουταλιές της σούπας νερό.
8Πού βρίσκονται τα φιλετάκια; Ήρθε η ώρα του σερβιρίσματος! Περίχυσέ τα με τη σάλτσα (όχι, θα την άφηνες να το σκάσει) και γαρνίρισε με το συνοδευτικό που προτιμάς
4 στήθη από κοτόπουλο (μέτριο μέγεθος)
2 κουταλιές σούπας βούτηρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμός λεμονιού από 1 μέτριο λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
Λίγο νερό (1/2 ποτήρι του κρασιού) ½ κουταλάκι γλυκού ανάμικτο αλατοπίπερο
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Ξεκινάμε!
Πλύνε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου
Τοποθέτησέ τα σε μια λεκάνη και από πάνω ρίξε το μισό κρασί και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια, ρίξε τα φιλέτα σε ένα καυτό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να μαλακώνει, σημαίνει ότι είναι η στιγμή να μπουν τα κρεμμυδάκια, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίξ’ τα λοιπόν κι αυτά μέσα.
Πήραν χρώμα τα κρεμμύδια; Σβήσε γρήγορα με το υπόλοιπο κρασί και το μισό νερό! Αλλά δεν τελειώσαμε. Πρέπει να τα σκεπάσεις και να τα αφήσεις να μαγειρευτούν λίγο ακόμα.
Όταν ετοιμαστούν τα φιλέτα, βγάλ’ τα από το τηγάνι. Κανονικά πρέπει να έχουν μείνει τα υγρά. Πρόσθεσε το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα, και ανακάτεψε μέχρι το περιεχόμενο του τηγανιού να πάρει ομοιόμορφη υφή.
Πρόσθεσε μετά το υπόλοιπο νερό, ανακάτεψε τη σάλτσα και μην ξεχάσεις να τη «δέσεις» για να μη φύγει, με κορν φλάουρ που έχεις λιώσει μέσα σε ένα ποτήρι με δύο κουταλιές της σούπας νερό.
8Πού βρίσκονται τα φιλετάκια; Ήρθε η ώρα του σερβιρίσματος! Περίχυσέ τα με τη σάλτσα (όχι, θα την άφηνες να το σκάσει) και γαρνίρισε με το συνοδευτικό που προτιμάς