Τάρτα Μανταρίνι

Υλικά:
500γρ. αλεύρι μαλακό
130 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
400 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
125 γρ. ζάχαρη άχνη
6 γρ. μπέικιν πάουντερ
6 γρ. αμμωνία
160 ml χυμό μανταρίνι και ξύσμα μανταρινιού
Κρύο νερό όσο χρειαστεί για να αποκτήσουμε μια εύπλαστη μάζα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι την αμμωνία, το μπέικιν και την άχνη και τα δουλεύουμε με το σησαμέλαιο και το χυμό, προσθέτοντας το ξύσμα και το νερό μέχρι να γίνει μια μέτρια και εύπλαστη ζύμη. Φορμάρουμε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα ανοιχτής τάρτας, σκεπάζπυμε με χαρτί κουζίνας-βάζοντας επάνω από το χαρτί ρεβίθια ή φασόλια- και την ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και τοποθετούμε την τάρτα ξανά στο σβηστό και ζεστό φούρνο για 10 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το χαλβά μέχρι να γίνει μια αφράτη μάζα. Όταν η τάρτα κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της την κρέμα του χαλβά και σκεπάζουμε με «φιλιά» μανταρινιού.

Συνεχίζουμε κάνοντας μια κρέμα με:
4 φλιτζάνια τσαγιού χυμό μανταρίνι
50 γρ. νισεστέ (corn flour)
Ως εξής:
Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια από το χυμό του μανταρινιού, χωρίς όμως να το βράσουμε. Ανακατεύουμε το corn flour με τ’άλλα 2 φλιτζάνια χυμού πάρα πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν αδιάλυτοι σβόλοι. Ρίχνουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και συνεχίζουμε το ζέσταμα, αναδεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να δέσει. Χλιαρή όπως είναι η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από την τάρτα, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά της επιφάνειάς της.
Πηγή: typos.com.cy

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη