Γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 κουταλάκι αλάτι λίγο πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι λίγο αλεύρι
2 λίτρα νερό
1 αβγό αλάτι χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι Καρολίνα πλυμμένο, μία κουταλιά λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοπποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει στον πάτο του λίγο αλεύρι. Κουνάμε το ταψί δεξιά - αριστερά για να τυλιχτούν τα μπαλάκια του κιμά με αλεύρι. Αν χρειστεί βοηθάμε με το χέρι μας, ώστε να σκεπαστούν γύρω-γύρω. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το νερό, και λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά - σιγά τα μπαλάκια του κιμά. 
Γίνεται πιο εύκολο, αν χρησιμοποιήσουμε μια τρυπητή κουτάλα. Βάζουμε λίγα μπαλάκια κάθε φορά επάνω στην κουτάλα, αφού τα τινάξουμε από το παραπανήσιο αλεύρι, και τα αφήνουμε προσεκτικά μέσα στο ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι γλασέ και μαγειρεύουμε ακόμη 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αβγό με το χυμό του λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό. 
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και το προσθέτουμε διαδοχικά και σιγά- σιγά στο αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφού έχει φτάσει το περιεχόμενο του μπολ στην ίδια θερμοκρασία με το φαγητό προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά για να πάει παντού. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη