Οι Ετικέττες και Το Τίμημα, του Γιώργου Σμοκοβίτη

Οι  Ετικέττες - Το Τίμημα

Ετικέττες                                                        του ΓΙΩΡΓΟΥ  ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
            “Μην βάζετε ετικέττες στο παιδί μου. Εσείς τα δημιουργείτε αυτά. Το παιδί μου ήταν ελεύθερος. Αυτό ήταν. Μου το σκοτώσανε”. Η Μάννα για τον Γυιό που έφυγε. Έχετε μεγαλώσει ως Γονείς ή μόνο Μάννα ή μόνο Πατέρας μόνοι σας το “παιδί σας”ως τα 34 χρόνια του; Και να σας ειδοποιούν να το μαζέψετε σε σεντόνι; Κι' ακόμα να το κατεβάζουν σε δύο μέτρα γής, να ακούτε μόνο τα φτυάρια να δουλεύουν τον ήχο του χώματος που γδουπίζει το ξύλο που αμετακίνητο το σκεπάζει ; Το δικό σας. Κι' όταν πριν καλά - καλά το μεγαλώσετε θα το οδηγήσετε εσείς “στο ... κόμμα”; Ποιο; Το ... δικό σας , δηλαδή στο παρελθόν  ή παρόν σας. Ή μήπως θελήσετε σε όποιο ψάχνει ή δεν βρίσκει ή φτιάχνει στους ... πέρα από εσάς , από εμάς,   ορίζοντες επιλογής Του; Έτοιμο , ίδιο ή ... “άλλο” ; Όχι “από μηχανής”  αλλά “τω Αγνώστω Θεώ” του ΝΕΟΥ. Τότε , δεν ήταν Ύβρις “τω Αγνώστω” , αλλά σκέψης ελευθερία.

            “Μην βάζετε ετικέττες στο παιδί μου”. Μετά τον θάνατό του. Με σουγιά στα γρήγορα. Στο πεζοδρόμιο. Ο ... άλλος θάνατος , πολλές φορές , αργός , η ... άλλη διαδρομή “χωρίς γδούπο” όταν έρχεται και ίχνη δεν αφήνει φανερά της Ψυχής, του Πνεύματος της Καινούργιας Ζωής τους “των αποκλίσεων δρομολογίων τους” με ποια αφετηρία και ποιον προορισμό δικό τους ( ή ... “δικό μας”;) ρυθμίζεται βηματισμός και δρόμος στη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Ζωή που τους χαρίσαμε να ζήσουν δική τους;     

   “Η Ελευθερία έχει το Τίμημά Της”

             Το δήλωνε πριν να συμβεί “η ... πληρωμή”. Και την περίμενε . Από την Ελευθερία ξεφεύγεις, κρύβεσαι, χάνεσαι ,δεν τη συναντάς , επιλογή ή άθελά σου. Για το Τίμημα όμως , αν τη διαλέξεις , δεν της ξεφεύγεις. Και το “ξόφλησε μια κι' έξω” Μην βάζετε ετικέττες στην Ελευθερία. “Εκτός γραμμής ή ... δήλωσης ετικέττας” ,δεξιά – αριστερά δεν έχει σημασία , και με Δημόσια ανάμιξη  “τζάμπα μάγκας” δεν πάνε μαζί . Το πληρώνεις . “Τζάμπα (ή και αμειβόμενους) μάγκες”βρίσκεις πολλούς ανάμεσα σε “μέλη στην αγέλη να εξαργυρώνουν υπηρεσίες στη μοιρασιά των θηραμάτων τους”. Έτοιμη προστασία.

            Ως Πολίτης , έχω το θλιβερό προνόμιο της διοργάνωσης Τελετής ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ για τα (μέχρι τότε) ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ιερά Μητρόπολη ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Νικόλαο να ομιλεί, ότι “θύμα βίας και τρομοκρατίας ήταν και ο Ιησούς”.Αλλά ο “λαός θεού και συνανθρώπων” και οι Αρχές , ποια επιλεκτικά ή καθόλου, συμμετοχή σε Τελετές Μνήμης – Πρόσκλησης για τη θεμελίωση της “ΜΗ βίας” , της αποτροπής βίας ή περιορισμού βίας σε περιπτώσεις μόνο που και το φραγγέλιο  του Ιησού στον Ναό του Σολομώντος χρησιμοποιήθηκε εναντίον “παραβατών ,εκμεταλλευτών, Νόμων και Τόπων ΘΕΟΥ και Ανθρώπων”

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη