Τα μυστικά του μούστου

Τα μυστικά του μούστου

Bé- 20˚C : Είναι δείκτης της ποσότητας των σακχάρων που υπάρχουν στο μούστο. Πριν την έναρξη της ζύμωσης μέσω του Baumé ενός κρασιού στους 20οC μπορεί να βρεθούν ,από κατάλληλους πίνακες, οι βαθμοί αλκοόλης που θα έχει ο οίνος μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης.
P-20 gr/ml : Είναι η πυκνότητα του μούστου ή του οίνου, δείκτης που μας βοηθάει σε συνδυασμό με την γνώση των βαθμών αλκοόλης του οίνου, να καταλάβουμε αν μια ζύμωση έχει ολοκληρωθεί ή αν μια ζύμωση έχει σταματήσει( «κολλήσει» ) πριν την ολοκλήρωση της.
%Vol : Είναι οι βαθμοί αλκοόλης που υπάρχουν στον μούστο την ώρα της ανάλυσης. Σε συνδυασμό με τους βαθμούς Baumé που έχει ο μούστος την ίδια ώρα βρίσκονται οι βαθμοί του γλεύκους.
Οξύτητα ολ. gr/l : Είναι η ποσότητα των ολικών οξέων του μούστου ή του οίνου εκφρασμένη σε τρυγικό οξύ. Η ολική οξύτητα αλλάζει κατά την ζύμωση χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί αν και κατά πόσο θα αυξηθεί ή μειωθεί.
pH (πεχα) : Αν το κρασί έχει pH πάνω από 3,75 είναι πολύ ευάλωτο σε βακτηριακές προσβολές. Αν το κρασί έχει pH κάτω από 3,2 είναι ιδιαίτερα ξινό.
Οξύτητα Πτ. gr/l : Δείχνει πόσο οξικό περιέχεται στο μούστο ή στον οίνο. Πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης τα κρασιά δεν έχουν πτητική οξύτητα. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης είναι φυσιολογικό να περιέχουν πτητική οξύτητα.
Θειώδες Ελ. και Θειώδες Ολ. ppm: Ο θειώδης ανυδρίτης είναι συντηρητικό που προστίθεται σε όλους της οίνους ανά την υφήλιο. Δρα αποστειρωτικά και αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε περισσότερα: Χημείο Λαμίας
https://www.facebook.com/Lamia.Laboratory?hc_location=stream

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!