4 κομμάτια ψαρονέφρι
8 ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
100 γρ. πράσινες ελιές (μεγάλες)
2 ξερά κρεμμύδια
3-4 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κατόπιν στεγνώνουμε το ψαρονέφρι σε χαρτί κουζίνας.
Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ψητές πιπεριές από την φλούδα και τα σπόρια.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές προσθέτοντας λίγο αλάτι. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο σβήνουμε με λίγο νερό. Βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο multi και το πολτοποιούμε. Σουρώνουμε τον πολτό για να καθαρίσει από τυχόν φλούδια και σπόρια και η σάλτσα πιπεριάς είναι έτοιμη. Αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ψητή καυτερή πιπεριά πριν πολτοποιήσουμε στο multi.
Ψήνουμε το ψαρονέφρι στην σχάρα, αλλά σε χαμηλή φωτιά για να μην στεγνώσει, για όσο χρόνο θέλουμε ανάλογα με το πόσο ψημένο το θέλουμε).
Μόλις είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνουμε, τα βάζουμε στα πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σαλτσά μας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διακοσμούμε τα πιάτα με τις ελιές και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη