Το Κίτρινο βουνό στην Κίνα από τη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Το Κίτρινο βουνό στην Κίνα, το Χουανγκσάν των Κινέζων (Yellow Mountain) είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους στην Κίνα, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών όχι μόνο για το βραχώδες απόκοσμο τοπίο του αλλά και για τα τρομακτικά μονοπάτια που διατρέχουν τα βράχια ή ενώνουν μεγάλους ορεινούς όγκους μεταξύ τους. Η οροσειρά βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Anhui της ανατολικής Κίνας, και βασικό αξιοθέατο είναι οι δύο μεγάλοι όγκοι βράχων που συνδέονται με μια πέτρινη γέφυρα, από τις πιο εντυπωσιακές διαβάσεις της περιοχής.
Οι συνολικά 77, εκ των οποίων 72 (36 μεγάλες και 36 μικρές) γνωστές κορυφές του Χουανγκσάν (Κίτρινου βουνού) έχουν πάνω πάνω από 1.000 μέτρα ύψος, με τις τρεις κύριες κορυφές να είναι πάνω από 1.800 μέτρα: Η μαγευτική κορυφή - Lotus Peak, με υψόμετρο 1864 μέτρα, η Pingkuang, με υψόμετρο 1860 μέτρα και η απότομη κορυφή, ο Ουράνιος Peak Capital, με υψόμετρο 1810 μέτρα.
Η οροσειρά του Χουανγκσάν συμπεριλήφθηκε το 1990,  στη "Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς" της UNESCO, μια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά που υμνήθηκε από πάρα πολλούς ανθρώπους των Κινέζικων γραμμάτων.
Σήμερα είναι επισκέψιμη για τους Κινέζους και τους τουρίστες-επισκέπτες της περιοχής.

Δείτα στις φωτογραφίες το μαγευτικό Χουανγκσάν!!!












Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη