Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας

Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας:
«Παραδειγματισμός» για όσους λογίζονται ελεύθερα και αντίθετα στον παραλογισμό
Είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη η συμπεριφορά και η μεθόδευση κυβερνητικών κύκλων να εμπλέξουν τη δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του μαθητικού κινήματος. Η αυτόφωρη εκδίκαση των 8 συλληφθέντων μαθητών και νεαρών εξωσχολικών με διαδικασίες εξπρές χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές στη δημόσια περιουσία είναι απαράδεκτη και προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας.
Και φαίνεται πως έχει ένα και μοναδικό στόχο: αφού αμαυρώσουν το μαθητικό κίνημα να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσους τολμούν να λογίζονται ελεύθερα και να είναι αντίθετοι με τον παραλογισμό των πολιτικών της συγκυβέρνησης και της τρόικα, πως… από δω και πέρα δεν θα ανέχονται ούτε αυτό. Και το δόγμα της μηδενικής ανοχής στην αντίθετη άποψη και θέση ισχύει για όλους όσους αμφισβητούν την ισοπεδωτική πολιτική της σκληρής, μονόπλευρης και αναποτελεσματικής λιτότητας, ακόμα και για τους μαθητές που με τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και εφαρμόζονται τους στερούν το δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο Δημόσιο σχολείο. Είναι απαράδεκτοι όσοι εντάσσουν στα επικίνδυνα πολιτικά τους παιχνίδια την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.
Ξεκάθαρα εκφράζω την αντίθεσή μου στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, στην υποβάθμιση της δωρεάν Δημόσιας εκπαίδευσης και συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη