Η Σταυρούλα Ξουλίδου για την επιβολή ποινής φυλάκισης σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας

Η τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου
 ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στη Λαμία και αφορά στην επιβολή ποινής φυλάκισης σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ λόγω κατάληψης.

«Για άλλη μια φορά, το ελληνικό σχολείο ταλανίζεται από τις κυβερνητικές επιλογές. Οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας οδήγησαν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε απόγνωση, με αποτέλεσμα η κατάληψη να φαντάζει ως μοναδικός τρόπος διαμαρτυρίας απέναντι στις μέτρα που επιβάλλει η μνημονιακή υποτέλεια της συγκυβέρνησης.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι σε τι είδους εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας τη στιγμή που αστυνομικές δυνάμεις επεμβαίνουν στα σχολεία μας, συλλαμβάνουν και καταδικάζουν τους μαθητές με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως φαίνεται, η κατάρρευση του κράτους δικαίου είναι πλέον γεγονός. Αντί να καταδικάσει τους αυτουργούς της οδυνηρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας - όπως συλλήβδην έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός - επέδειξε το πιο αυστηρό του πρόσωπο ποινικοποιώντας τις μαθητικές διαμαρτυρίες και αμαυρώνοντας το ποινικό μητρώο μαθητών.

Το γεγονός θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν είχε προηγηθεί άμεση λύση στα προβλήματα της παιδείας μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και ουσιαστικού διαλόγου, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πράξει. Αντ’ αυτού, καταργεί ειδικότητες και κλείνει σχολεία.

Φαίνεται πως η συγκυβέρνηση εφαρμόζει τη γνωστή ρήση, αντίστροφα, δηλαδή «όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη