∆ηλώσεις συγκοµιδής σταφυλιών, οινοποιήσιµων ποικιλιών αµπέλου αµπελοοινικής περιόδου 2012-13

"∆ηλώσεις συγκοµιδής σταφυλιών, οινοποιήσιµων ποικιλιών αµπέλου αµπελοοινικής περιόδου 2012-13" 
1. Σύµφωνα µε το άρθρο 8 Καν(ΕΚ) 436/09 της Επιτροπής, για τις λεπτοµέρειες εφαρµογής του 479/2008 του Συµβουλίου, οι κάτοχοι αµπελουργικών εκµεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά µέσω των ψηφιακών εφαρµογών του ΥΠΑΑΤ, (στη ηλεκτρονική διεύθυνση www. minagric.gr ακλουθώντας τη διαδροµή: Αρχική σελίδα → Ψηφιακές Υπηρεσίες → ∆ήλωση Συγκοµιδής Αµπελουργικών Προϊόντων) δηλώσεις συγκοµιδής για το σύνολο της εκµετάλλευσής τους αµέσως µετά τον τρύγο και όχι αργότερα από τις 15 Νοεµβρίου. 
2. Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συµπλήρωση των στοιχείων που υποβάλλουν. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκοµιδής: α) οι αµπελουργοί των οποίων οι εκµεταλλεύσεις καταλαµβάνουν λιγότερο από 0,1 εκτάριο αµπελώνα και το παραγόµενο προϊόν τους δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εµπόριο µε οποιαδήποτε µορφή. β) οι αµπελουργοί/οινοποιοί οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής). ∆εν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκοµιδής οι αµπελουργοί που είναι µέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο. 
3. Οι αµπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται µε τη µορφή τελικού προϊόντος στον αµπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκοµιδής και δήλωση παραγωγής. 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
∆/ΝΣΗ ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη