Η Μουσική Αυλή Σμύρνης την Παρασκευή στο Πασάγιο 8

H μουσική και το άρωμά της όμως, μας περιτριγυρίζουν ακόμη και σήμερα. Μετά την καταστροφή, πολλοί μουσικοί της  Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν στα ελληνικά αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και ο Πειραιάς.
Επόμενο ήταν, οι ίδιοι και ο εξαιρετικά περίπλοκος πολιτισμός τους να «παντρευτούν» με τη μουσική και τα ήθη των Ελλήνων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Καρπός της ένωσης αυτής, είναι η παραγωγή και φωνογράφηση  αναρίθμητων λαικών τραγουδιών μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, νεω ο απόηχός τους επηρεάζει βαθιά τη λαική μας μουσική μέχρι και σήμερα.  Απόδειξη, ότι οι συνθέσεις  των μεγάλων μικρασιατών συνθετών γοητεύουν, μελετώνται και παίζονται ασταμάτητα από τότε μέχρι τις μέρες μας, παραδιδόμενα πλέον, από γενιά σε γενιά.
Η μουσικολόγος και πιανίστα Χαρούλα Τσαλπαρά, αναζητά το χρώμα αυτής της εποχής, επιμένοντας πολύ στην ακριβή απόδοση των πρώτων εκτελέσεων των τραγουδιών, συντηρώντας τους ίδιους τόνους, το ύφος και την ενορχήστρωση. Μαζί της, ο Ηλίας Καλιαμπέτσος,  ένας απο τους πιο ατμοσφαιρικούς βιολιστές και ο Χρήστος Σύγγελος στο ούτι,  ολοκληρώνουν  το αυθεντικό σμυρναίικο …

‘’Ένα αυστηρά μελετημένο ρεπερτόριο, με καλλιτέχνες ταγμένους να υπηρετούν το είδος αυτό, σεβόμενοι τα μοναδικά αυτά έργα της λαϊκής μας μουσικής !’’
Χαρούλα Τσαλπαρά (πιάνο, τραγούδι)
Ηλίας Καλιαμπέτσος (βιολί)
Χρήστος Σύγγελος (ούτι, τραγούδι)
Τοποθεσία: ΠαSάγιο 8, Θεραπειών 8, Κολωνός
Ημερομηνία: 25 Οκτωβρίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 7€ ενιαίο εισιτήριο (Group 4 ατόμων, μειωμένο εισιτήριο: 5€/άτομο)
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 5157451, 6984974265
www.passagio8.gr



 http://www.aptaliko.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη