Σουφλέ με Κατίκι Δομοκού και φύλλο κρούστας

Χρόνος προετοιμασίας: 1ώρα
Υλικά για 6-8 άτομα:

    ½ πακ. φύλλα κρούστας
    150 γρ. λιωμένο βούτυρο
    500 γρ. Κατίκι Δομοκού
    100 γρ. πάστα πράσινης ελιάς
    1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά μικρά κυβάκια
    ½ ματσάκι άνηθο
    300 γρ. φέτα
    4 αβγά
    λίγο αλάτι


Εκτέλεση:


    Κόβουμε τα φύλλα κρούστας με τα χέρια μας, σε κομματάκια. Αλείφουμε ένα πιρέξ με λίγο βούτυρο, βάζουμε τα θρυμματισμένα φύλλα και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, λίγο-λίγο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

    Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Βγάζουμε το πιρέξ από το φούρνο και θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω στα ψημένα φύλλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το Κατίκι, την πιπεριά, τον άνηθο, το αλάτι και την πάστα ελιάς.

    Περιχύνουμε με το μίγμα τα φύλλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη.



http://katiki-domokou.gr/content/view/69/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη