Μία νυχτερινή κυκλική ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της Λαμίας!

Δρόμοι της Λαμίας
Πλατεία Ελευθερίας
Λαμία
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013  - 8:30 PM  με 11:30 PM


Μία νυχτερινή κυκλική ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της Λαμίας, μήκους 15 χιλιομέτρων, κατάλληλη για όλους ακομα και μικρά παιδιά. Ελάτε να διαδώσουμε την ποδηλασία ως τον πιο οικονομικό, υγιεινό και πολιτισμένο τρόπο μετακίνησης!

Υπεύθυνη ακδήλωσης:
Έλενα Θεοχάρη: 6974091305
elenath1989@hotmail.com

Δείτε το χάρτη της διαδρομής:


 Organiser Name: Ποδηλάτες Λαμίας
Η ομάδα των Ποδηλατών Λαμίας, δηλαδή όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδήλατο στην περιοχή της Λαμίας, αποτελείται αυτήν την στιγμή από πάνω από 100 τακτικά μέλη. Οργανώνουμε χαλαρές βόλτες σε όμορφα μέρη γύρω από την πόλη μας. Δεν είμαστε σύλλογος, δεν απαιτείται καμία εγγραφή για να έρθετε μαζί μας παρά μόνο να έχετε ποδήλατο.
 Ακόμα κι αν δεν έχετε σας βρίσκουμε εμείς ώστε να απολαύσετε μια βόλτα μαζί μας!!!! Λειτουργούμε σαν μια κοινότητα ισότιμων μελών που συναποφασίζουμε την οργάνωση ποδηλατικών δράσεων!

Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και στις 9 Οκτωβρίου 2013 σας περιμένουμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στις 20:30 για μια νυχτερινή βόλτα στους δρόμους της πόλης.
Η διαδρομή είvαι κυκλική, μόλις 9 χιλιομέτρων, χωρίς ιδιαίτερες ανηφόρες και απευθύνεται σε όλους, ακόμα και σε μικρά παιδιά – πάντα συνοδεία των κηδεμόνων τους.
Η εκδήλωση αυτής της Τετάρτη αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκή εκστρατείας Now We Move  όπου εκατοvτάδες εθελοντές κινητοποιούνται και διοργανώνουν events (700 έως τώρα) ώστε να προωθήσουν δυναμικά τη φυσική άσκηση με κάθε τρόπο.
Δείτε τον ευρωπαϊκό χάρτη της κίνησης στο http://nowwemove.com/map/
Η Ελλάδα λέει ΝΑΙ στη φυσική άσκηση και εμείς λέμε με τη σειρά μας ότι το ποδήλατο αποτελεί το πιο οικονομικό, υγιεινό και ευχάριστο τρόπο μετακίνησης!
Πριv έρθετε στη παρέα μας να γνωρίζετε τα εξής
http://podilateslamias.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της "Εκστρατείας Now We Move 2013 – “Find your Move!” (Κινούμαστε Τώρα 2013 - «Βρες την κίνηση που σου ταιριάζει».
Η Ελλάδα λέει ΝΑΙ στην άσκηση!
Μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία με στόχο την κινητοποίηση 100 εκατομμυρίων Ευρωπαίων προς την άσκηση. Επίκεντρο αυτής της εκστρατείας είναι η Εβδομάδα Κίνησης (Move Week), με περισσότερες από 1000 εκδηλώσεις σε πάνω από 30 χώρες της Ευρώπης, διοργανωμένες από εκατοντάδες εθελοντές!
Η Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις στη φυσική άσκηση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, μόλις 18% των Ελλήνων ασκείται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, γεγονός που έχεις σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών. Η εκστρατεία NowWeMove, δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες και στην Ελλάδα να δοκιμάσουν παλιούς, νέους και εναλλακτικούς τρόπους άσκησης εντελώς δωρεάν και να ανακαλύψουν αυτόν που τους εμπνέει και κινητοποιεί! Στόχος είναι να αναδειχθούν διαφορετικές και προσιτές σε όλους μορφές φυσικής άσκησης που μπορούν να μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα και να βελτιώσουν ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο κάθε πολίτη.
Οι Ελληνικές διοργανώσεις, που περιλαμβάνουν πρωινές και βραδινές ποδηλατικές διαδρομές, άσκηση για όλη την οικογένεια, αεροβική στην ύπαιθρο και στο νερό, δράσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνιες παθήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της χώρας κατά τη διάρκεια της MoveWeek, η οποία διαρκεί από τη Δευτέρα 7 μέχρι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.
Το μήνυμα; «Υπάρχει μία μορφή άσκησης για όλους, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα, την οικονομική ή τη σωματική του κατάσταση!»
Βασικό συστατικό της εκστρατείας είναι η συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικούς φορείς. Σύλλογοι αθλητισμού, ΜΚΟ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες ή απλοί πολίτες καλούνται να γίνουν «Αντιπρόσωποι Κίνησης» (Move Agents) και να διοργανώσουν εκδηλώσεις με οδηγό τη φαντασία, το μεράκι και τη δημιουργικότητα.
Την εκστρατεία έχει οργανώσει ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό
(International Sports & Cultural Association, ISCA), με σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (European Cyclists’ Federation), ενώ έλαβε επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση της εκστρατείας σε κάθε άκρη της Ευρώπης. Τέλος, το EUROSPORT εγγυάται τη διάδοση του μηνύματος σε Παγκόσμια κλίμακα με επαρκή κάλυψη των εκδηλώσεων. 
Σχετικά με το Διεθνή Οργανισμό για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA): Πρόκειται για μία παγκόσμια πλατφόρμα ανοιχτή σε οργανισμούς που εργάζονται στο πεδίο της άθλησης για όλους, της άθλησης αναψυχής και της άσκησης. Από την ίδρυσή του το 1995, ο Οργανισμός έχει εξελιχθεί σε έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο φορέα που συνεργάζεται στενά με τις 130 μέλη-οργανώσεις, διεθνείς ΜΚΟ καθώς και φορείς από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Περιλαμβάνει περισσότερα από 40 εκατομμύρια μέλη σε 65 χώρες, καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων σχετικά με τη νέα γενιά, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η φιλοσοφία του ISCA είναι ότι το ο αθλητισμός δε συνδέεται αποκλειστικά με έννοιες όπως ο ανταγωνισμός αλλά περιλαμβάνει ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση. Επιπλέον, ο αθλητισμός είναι ρυθμιστικός παράγοντας της κοινωνικής συμπεριφοράς και ενισχύει το συλλογικό πνεύμα – στοχεύοντας τελικά στην ενδυνάμωση της ίδιας της δημοκρατίας.
Ιστοσελίδα: www.isca-web.org
Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ECF): Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1983 από 12 ενώσεις ποδηλατιστών. Σήμερα αποτελείται από 74 οργανισμούς – μέλη, εκπροσωπώντας περισσότερα από μισό εκατομμύριο άτομα σε 39 χώρες. Η Ομοσπονδία προωθεί ενεργά την ποδηλασία και παράλληλα προσπαθεί να συμβάλει στην δημιουργία μίας πολιτικής για το ποδήλατο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ενισχύοντας μεταξύ άλλων τον ποδηλατικό τουρισμό και την ασφάλεια των ποδηλατών στην πόλη. Επίσης διοργανώνει το μεγαλύτερο συνέδριο για την ποδηλασία στο κόσμο, με τον τίτλο Velo-City Series.
Ιστοσελίδα:


Venue Name: Δρόμοι της Λαμίας
Venue Address: Platia Eleftherias
City:
Country:
When: Wednesday, Oct, 09, 2013 - 8:30 PM to 11:30 PM (Europe/Athens)
Attend this event and find location: https://www.eventbrite.com/event/8327895961/?ref=ebapi


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη