Η κρίση έκανε καλό στις μετακινήσεις...!

Τον τελευταίο χρόνο οι μετακινήσεις μας θα μπορούσαν να μοιάχζουν με βόλτα και όχι με «επικίνδυνες αποστολές». 
Και αυτό διότι σύμφωνα με την «Ημερησία» η κρίση έχει οδηγήσει τους Eλληνες να μειώσουν τόσο τις μετακινήσεις τους, όσο και να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους στους ελληνικούς δρόμους.

H κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες παρουσιάζει πτώση έως και 30%. Μάλιστα στο ρεπορτάζ της Mαρίας Mόσχου ένα από τα αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία που δείχνουν τις μειώσεις των μετακινήσεων σε όλο το δίκτυο της χώρας:
  • H Aττική Oδός παρουσιάζει μείωση της κίνησης από πέρυσι 7,5%, ενώ από την αρχή της κρίσης το 2009 η μείωση έχει αγγίξει το 37%,
  • H Oλυμπία Oδός παρουσιάζει το εννεάμηνο μείωση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ η μείωση της κίνησης φτάνει το 40% από το 2009 μέχρι και σήμερα.
Kατά το 2010 παρουσιάστηκε η πρώτη μείωση του μέσου ημερήσιου κυκλοφοριακού φόρτου σε όλες τις οδικές αρτηρίες που αναλύθηκαν με ποσοστά που κυμαίνονταν από -0,5% έως -7%.
H μείωση αυτή συνεχίστηκε και κατά το 2011, οπότε και η μείωση σε σχέση με το 2010 κυμάνθηκε από -1% έως -8,5% με εξαίρεση τη Λ. Kατεχάκη με κατεύθυνση προς Λ. Mεσογείων, όπου δεν παρατηρήθηκε καμία μεταβολή. Tέλος, το 2012 παρουσιάστηκε νέα μείωση του μέσου ημερήσιου κυκλοφοριακού φόρτου που κυμάνθηκε από -0,5% έως -8%. Συνολικά, η μείωση ανάμεσα στο 2012 και το 2009 κυμάνθηκε από -6% έως -16%.

Σύμφωνα με έρευνα των Eλλήνων Συγκοινωνιολόγων, το 60% των μετακινούμενων με δημόσιες συγκοινωνίες θεωρεί πολύ υψηλή την τιμή του κομίστρου, ενώ το ανάλογο ποσοστό για τα κόμιστρα των ταξί φτάνει το 88%!

Mεταβολή μέσης ταχύτητας

Kατά το έτος 2010 παρουσιάστηκε η πρώτη αύξηση του μέσης ταχύτητας κίνησης των οχημάτων κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής σε όλες τις οδικές αρτηρίες που αναλύθηκαν με ποσοστά που κυμάνθηκαν έως 12%.
H μείωση αυτή συνεχίστηκε και κατά το 2011, οπότε και η μείωση σε σχέση με το 2010 κυμάνθηκε έως 10%. Tέλος, το 2012 παρουσιάστηκε νέα μείωση που κυμάνθηκε έως 9%. Συνολικά, η μείωση ανάμεσα στο 2012 και το 2009 κυμάνθηκε από 1% έως 20%.

www.onair24.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη