Γιώργος Κουμουτσάκος: Συζήτηση για την άνοδο της εξτρεμιστικής δεξιάς στην Ευρώπη στην ολομέλεια του Ε. Κοινοβουλίου‏

Στρασβούργο, 10 Οκτωβρίου 2013

Συζήτηση για την άνοδο της εξτρεμιστικής δεξιάς στην Ευρώπη στην ολομέλεια του Ε.Κοινοβουλίου
Παρέμβαση ευρωβουλευτή ΝΔ, κ.Γ. Κουμουτσάκου


Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση με θέμα την άνοδο της εξτρεμιστικής δεξιάς στην Ευρώπη που διεξήχθη στην ολομέλεια του Ε.Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ.Γ.Κουμουτσάκος ανέφερε τα εξής:

"Ένα «μαύρο σύννεφο» μαζεύεται πάνω από την Ευρώπη. Ένας βίαιος, ρατσιστικός και εξτρεμιστικός λαϊκισμός κάνει δυναμική εμφάνιση σε πολλά κράτη- μέλη. Είναι οιωνός που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε".

Όταν τον Νοέμβριο του 2010, υποστήριζα αυτά σε αυτήν εδώ την αίθουσα, δε μπορούσα να φανταστώ ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια, στο Κοινοβούλιο της πατρίδας μου θα συμμετείχε μια απροκάλυπτα φιλοναζιστική οργάνωση.

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι ευρωπαϊκό. Γι' αυτό η αντίδραση πρέπει να είναι κοινή και η λύση ευρωπαϊκή.

Θα ήταν ειρωνεία της ιστορίας εάν μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου έχουμε, εδώ, στο εμβληματικό για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών Στρασβούργο, εκπροσώπους του σκοτεινότερου παρελθόντος της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Πρέπει να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη. Όμως, η παρατεινόμενη ύφεση, η πρωτοφανής ανεργία, το δυσεπίλυτο μεταναστευτικό και η κρίση κύρους της πολιτικής κάνουν αυτό το εγχείρημα πολύ δύσκολο.

Πέραν της μηδενικής ανοχής απέναντι στο βίαιο εξτρεμισμό, απαιτείται επειγόντως ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, με ανάπτυξη και στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Ειδάλλως, τα άκρα θα συνεχίσουν να ενισχύονται".

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη