Κανελόνια

Υλικά
1/2 φλυτζάνι κρασί
αλάτι και πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ρίγανη
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλυτζάνι λάδι
1 ξυλαράκι κανέλλα
1/2 κιλό κιμά
2 κουταλιές πελτέ
1 πακέτο κανελόνια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κονσέρβες τοματάκι
 
Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε

-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ

-Αλατοπιπερώνετε

-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο

-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά

-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι

-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

-Αφαιρείτε την κανέλλα

-Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί

-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

http://typos.com.cy

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!