Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Φθιώτιδας για το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Φθιώτιδας για το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας:
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) θεσμοθετήθηκε το 1982 από την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στα πλαίσια μεταρρύθμισης και αναβάθμισης της δημόσιας υγείας και της λειτουργικής ενοποίησης των δημόσιων υποδομών περίθαλψης.
Σκοπός του είναι η ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των αναγκών του ελληνικού πληθυσμού και όσων διαμένουν στην Ελλάδα, μέσω της παροχής δωρεάν υπηρεσιών. Αιχμή του συστήματος ήταν η δημιουργία Κέντρων Υγείας, περιφερειακών και νομαρχιακών Νοσοκομείων στην Ελλάδα.
Η μεταρρύθμιση αυτή εισήχθει με το νόμο 1397/83.
Μονάδες Υγείας:
  •  Κέντρα Υγείας: Μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με σκοπό την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση.
  •  Νοσοκομεία: δευτεροβάθμια/τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, με σκοπό την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.
Για τους ασφαλισμένους σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υγείας και από τους κλάδους υγείας των ταμείων τους ή τον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση φρόντισε με την προδοτική πολιτική της επιμελώς να διαλύσει τον παραπάνω ορισμό που προσδιόρισε και θεσμοθέτησε ο αείμνηστος Γεώργιος Γεννηματάς.
  •  ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ μέσω της μη πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού και μέσω της έλλειψης βασικού αναλώσιμου και μη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού
  •  ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, μέσω της μαζικής ανεργίας και εξαθλίωσης η οποία οδήγησε 1.500.000 συμπολίτες μας να είναι ανασφάλιστοι.
  • ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ, ακόμα και για τους εναπομείναντες ασφαλισμένους το οποίο από 1/01/2014 θα είναι 25 ευρώ
Όλα τα παραπάνω οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο να καταστεί η κρατική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας «ασύμφορη» για το κράτος και θα οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο μονάδων υγείας, όπως τα ΚΥ. Προτεραιότητα για τους υποτελείς της τρόικας είναι οι δανειστές-δυνάστες και όχι οι πολίτες της χώρας. Συμπολίτη, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε πρόνοια και κάθε υποχρέωση που έχει απέναντί σου, ενώ αυξάνει διαρκώς τις δικές σου υποχρεώσεις απέναντι στα αφεντικά της!
Θα τους αφήσεις;

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη