Μοναστηριακές Συνταγές
Ομελέτα με φρέσκα σκόρδα ή κρεμμυδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πηγή: www.monastiriaka.gr
Ομελέτα με φρέσκα σκόρδα ή κρεμμυδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκοψει,στο τηγάνι με σχεδόν ένα φλυτζάνι νερό, ώστε να μαλακώσουν.Ρίχνουμε λίγο λάδι,αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τα αυγά.Ανακατεύουμε το τηγάνι, όλο το μείγμα, μέχρι να ροδίσει.
Ευλογία μαγειρείου : Την ομελέτα την αναδεικνύουν αισθητά διάφορα χορταρικά , κυρίως τα άγρια.Τα τσιγαρίζουμε λίγο στην αρχή και ύστερα τα ενώνουμε με τα αυγά.
Υλικά :
2-3 αυγά
6-7 σκόρδα ή κρεμμυδάκια
2-3 κουταλιές λάδι
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι
πιπέριΠηγή: www.monastiriaka.gr