Μαριέττα Γιαννάκου: Μια Νέα Ευρώπη απέναντι στην άνοδο των άκρων

Στρασβούργο, 10 Οκτωβρίου 2013           

Μαριέττα Γιαννάκου:
"Μια Νέα Ευρώπη απέναντι στην άνοδο των άκρων"

Συμμετοχή της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου σε γεύμα εργασίας για την άνοδο των άκρων στην Ευρώπη

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου συμμετείχε χθες σε γεύμα εργασίας, που διοργάνωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής κ. Philippe Jouvin στο Στρασβούργο, με θέμα την άνοδο των άκρων στην Ευρώπη, παρουσία μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων από ευρωπαϊκά τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα.

H συζήτηση επικεντρώθηκε στην άνοδο των ακραίων και λαϊκίστικων πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης και κυρίως στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Ουγγαρία.

Στην παρέμβασή της η κα. Γιαννάκου αναφέρθηκε διεξοδικά στις παραμέτρους που επηρεάζουν την όξυνση των φαινομένων εξτρεμισμού και ιδιαίτερα στην ανεργία, την οικονομική κρίση, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σημαντικού μέρους του πληθυσμού της Ευρώπης, την απογοήτευση των πολιτών από τις αδυναμίες που επέδειξαν στην διαχείριση των κοινών οι κλασσικές πολιτικές δυνάμεις και τη διαφθορά στο δημόσιο βίο.

Επιπλέον, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, επεσήμανε ότι οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές και κυρίως  η αδυναμία διαχείρισής τους έχουν προσφέρει πρόσφορο έδαφος στην ανάπτυξη ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων που διακινούνται από ομάδες εξτρεμιστών σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την κα. Γιαννάκου, οι ομάδες αυτές επιμένουν να αγνοούν τα 60 χρόνια ειρήνης και ευημερίας που προσέφεραν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στους πολίτες της Ευρώπης, προβάλλοντας ως διέξοδο από τα σημερινά προβλήματα, θεωρίες και αντιλήψεις οι οποίες ευθύνονται για τις πιο σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: "Οφείλουμε όχι μόνο να καταρρίψουμε αυτή τη στρεβλή και σκόπιμα παραποιημένη εκδοχή του παρελθόντος, αλλά και να παρουσιάσουμε στους ευρωπαίους πολίτες  μια σαφή και ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον και κυρίως για το πώς μια πραγματικά ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, μια Νέα Ευρώπη, μπορεί να μας επαναφέρει στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όσο καθυστερούμε να  παρουσιάσουμε μια σαφή πολιτική πρόταση, επιτρέπουμε στην ανασφάλεια και τον φόβο να καθορίζουν τις εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη."

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη