Για καλό ύπνο, υπνοδωμάτια χωρίς τεχνολογία

The Guardian
Η τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά στο υπνοδωμάτιο, χωρίς καν να αναφερόμαστε στα χάι τεκ ερωτικά βοηθήματα. Συχνά στο κρεβάτι αντί άλλης ασχολίας ο ένας σύντροφος ελέγχει το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ενώ ο άλλος ανταλλάσσει μηνύματα στο έξυπνο κινητό του. Αραγε δεν υπάρχει τίποτα σήμερα που να είναι ιερό; Μήπως η δυνατότητά μας να στέλνουμε σύντομα μηνύματα, να αναρτούμε φωτογραφίες και να «τουιτάρουμε» πρέπει να μας ακολουθεί ακόμα και όταν κοιμόμαστε ή προσπαθούμε να το πράξουμε; Προφανώς, το γεγονός ότι τα βιβλία μας, οι ταινίες μας αλλά και τα ξυπνητήρια συχνά συμβιώνουν στις ίδιες συσκευές με το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και τις διάφορες εφαρμογές των κοινωνικών δικτύων δικαιολογεί την ανάγκη που νιώθουμε να παίρνουμε μαζί στο κρεβάτι τις έξυπνες συσκευές μας. Ομως η αλήθεια είναι μία: πολλοί άνθρωποι λίγο πριν παραδοθούν στις αγκάλες του Μορφέα ελέγχουν το ταχυδρομείο τους.

Μία άλλη καλή δικαιολογία είναι ότι η ημέρα δεν έχει αρκετές ώρες για να αντιμετωπίσει κανείς το διαρκές παλιρροϊκό τμήμα των διαφόρων ιντερνετικών μας ασχολιών και υποχρεώσεων και συνεπώς οποιαδήποτε κάπως πιο ήρεμη ώρα είναι καλή για να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας, να κάνουμε μερικές αγορές στο Διαδίκτυο ή να ασχοληθούμε με τους λογαριασμούς μας. Πρόσφατα ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ δήλωσε ότι κλειδί της μακροημέρευσης του γάμου του είναι η απαγόρευση χρήσης υψηλής τεχνολογίας μέσα στο υπνοδωμάτιο, καθώς ανάμεσα στα άλλα διαταράσσει και τον καλό ύπνο.

Ο κακός ύπνος, όπως γνωρίζουμε, έχει αρνητική επίδραση στη συνολική μας υγεία. Η αϋπνία, ανάμεσα σε άλλα, μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι του επερχόμενου Αλτσχάιμερ και συχνά πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία αναρτούν σχόλια στο Facebook και στο Twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και η Αριάνα Χάφιγκτον, η βασίλισσα των ψηφιακών εκδόσεων, έχει εξώσει διά παντός τα τηλέφωνα και τα κομπιούτερ από το υπνοδωμάτιο προκειμένου να μπορεί να κοιμάται καλά.
news.kathimerini.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη