Υλικά
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1κούπα φρυγανιά κοπανισμένη
- 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
- 1 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα
- Μισό φλυτζανάκι κονιάκ
- Μισή κουταλιά σόδα
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά και την μαρέγκα.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο. 18 και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 C.
- Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το μέλι και λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο ξύσμα.
- Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας με κρύο σιρόπι.