Καρυδόπιτα

Υλικά
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1κούπα φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • Μισό φλυτζανάκι κονιάκ
  • Μισή κουταλιά σόδα
Σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά και την μαρέγκα.
  • Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο. 18 και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 C.
Σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το μέλι και λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο ξύσμα.
  • Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας με κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία  greekmasa.gr

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!