Η Ελένη Μακρή Θεοδώρου για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών


Η Ελένη Μακρή Θεοδώρου για την 5η Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
        "Η 5η Οκτωβρίου είναι μία μέρα που θέτει στο επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με πάθος και ευσυνειδησία για να μεταδώσουν γνώσεις, αξίες και δεξιότητες στους μαθητές όλου του κόσμου. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής δυσκολίας, το έργο των εκπαιδευτικών είναι ζωτικής σημασίας, ενώ υπενθυμίζει σε όλους μας τις ευθύνες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επίτευξη του μαθησιακού τους στόχου.
       Ως θεματοφύλακες της μάθησης, έχουν παράλληλα την ευθύνη της δημιουργίας ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών τους, ενώ η επιρροή τους στην αξιοποίηση των ικανοτήτων τους είναι δυνητικά πολύ μεγάλη.
       Μέλημα όλων είναι να προστατέψουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε μια προσπάθεια να διασφαλιστούν τόσο οι συνθήκες της εργασίας των εκπαιδευτικών, όσο και οι επαρκείς ευκαιρίες για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.
       Τιμώντας το πολύτιμο έργο τους, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και συνέχεια στη δύσκολη αποστολή τους.
       Άλλωστε.. ‘Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.’(Ν.Καζαντζάκης)"

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη