Συνδικαλιστική δικτύωση & εκπαίδευση από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Στ. Ελλάδας στην Αιδηψό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνδικαλιστική δικτύωση & εκπαίδευση από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Στ. Ελλάδας στην Αιδηψό
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση της διεκδικητικής και διαπραγματευτικής ικανότητας των Συνδικαλιστικών Στελεχών του στη Στερεά Ελλάδα πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Βόρειας Εύβοιας δύο σημαντικές δράσεις στην Αιδηψό. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί:
1.                 Εξειδικευμένο πρόγραμμα συνδικαλιστικής εκπαίδευσης από  11 έως 13 Οκτωβρίου 2013 με τίτλο «Τεχνικές διαπραγμάτευσης του 2ου Θεματικού Κύκλου Εργασιακές Σχέσεις και Εργασιακά Δικαιώματα». Το πρόγραμμα εντάσσεται στην πράξη: «Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό του ιδιωτικού τομέα».
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 25 ώρες και θα συμμετέχουν 20 Συνδικαλιστικά Στελέχη από τα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στόχος της ενέργειας αποτελεί οι εκπαιδευόμενοι συνδικαλιστές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στα σύνθετα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Εύβοιας στην Αιδηψό.
2.     Παράλληλα η Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας - ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Στερεάς Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει δικτύωση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18.00 μ.μ. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και η Κεντρική Δομή Ισότητας (Αθήνα) και το στέλεχος της, η κα Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγος της Εργασίας καθώς επίσης και γυναίκες συνδικαλίστριες του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Εύβοιας
Στόχος της ενέργειας είναι η δικτύωση γυναικών συνδικαλιστριών και η αναβάθμιση της θέσης τους στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι. Στη συνάντηση θα ενημερωθούν για τις δράσεις και το έργο της Πράξης: «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων» στο πλαίσιο της «Ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων». Οι δύο δράσεις λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους επιδιώκοντας την αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Συνδικαλιστικού Κινήματος στη σημερινή ιδιαίτερα επιβαρυμένη για τους εργαζόμενους οικονομική συγκυρία.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη