ΣΥΡΙΖΑ: «Ψήφος στον Σαμαρά στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη Μέρκελ»

«Ψήφος στον Σαμαρά στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη Μέρκελ»
Απάντηση στη Ν.Δ. που υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στηρίζεται από περιθωριακά κόμματα επιχειρεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου σε non paper κάνει λόγο για επιλογή υψηλού συμβολισμού, ουσίας και προοπτική, που είναι η μόνη που μπορεί να ανατρέψει τη λιτότητα.

Με αφορμή τις ευρωεκλογές αναφέρεται ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ 

Ολο το non paper του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

    ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τιμητική για την Ελλάδα και όλη την ελληνική Αριστερά. Είναι πράξη πολιτικής αλληλεγγύης της ευρωπαϊκής Αριστεράς προς τον ελληνικό λαό. Συνιστά μια επιλογή της προοδευτικής Ευρώπης για την πραγματική Ευρώπη. Για την Ευρώπη των αξιών του Διαφωτισμού και των αρχών της Δημοκρατίας. Για την Ευρώπη της ειρήνης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την Προεδρία της Κομισιόν δεν είναι μόνον συμβολική – ως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα-πειραματόζωο των ακραίων πειραμάτων νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που τώρα εφαρμόζονται σε όλη την Ευρωζώνη. Αλλά και με τη χθεσινή ανακοίνωση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: «Αυτή η υποψηφιότητα μπορεί να ενώσει πολλούς λαούς και πολλές πολιτικές δυνάμεις».

    Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

    Πρόκειται, συνεπώς, για υποψηφιότητα ουσίας και προοπτικής, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ότι αποτελεί πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, κυρίως, ότι αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στον ευρωπαϊκό Νότο από τον Βορρά και στέλνει το μήνυμα για την ανατροπή τους.
Ευρωπαϊκή Αριστερά

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά στο σύνολό της, είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Ελλάδας απέναντι στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική του Βερολίνου, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και στην Ευρωζώνη. Συνεπώς η ψήφος στον Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ και στα Κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 είναι ψήφος στήριξης προς την Ελλάδα.
Αντίθετα, στις ευρωεκλογές που έρχονται, η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της λιτότητας που διαλύει τις οικονομίες του Νότου και απειλεί τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Η όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενδυνάμωση της Αριστεράς και η αποφασιστική «αριστερή στροφή» αποτελεί το μοναδικό και ισχυρό αντίβαρο στην δεξιά διολίσθηση της Ευρώπης, με δεδομένη την ήττα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και τη συνολική υποχώρηση των σοσιαλιστικών και εργατικών κομμάτων.
Αριστερό μήνυμα
Χρειαζόμαστε την Αριστερά σήμερα, που η νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συναίνεση χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών, και θα καθορίσει θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά την πορεία της, τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία.
Το μήνυμα, λοιπόν, που η Ευρωπαϊκή Αριστερά φιλοδοξεί να στείλει με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η στρατηγική της λιτότητας μπορεί να ηττηθεί. Ότι η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς για την επανίδρυση της Ευρώπης και την ανάδειξη της πραγματικής δημοκρατίας, σε αντιδιαστολή με τη σημερινή αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την ενότητα των λαών και των εργαζομένων της Ευρώπης και να εμποδίσει, έτσι, την ανάδυση εθνικιστικών, σωβινιστικών και ακροδεξιών προσεγγίσεων.

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν: «Η αστραπιαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόδειξη ότι η εναλλακτική της Αριστεράς υπάρχει και μπορεί να είναι νικηφόρα».

    ΙΣΧΥΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν ανέτρεψε την πολιτική στρατηγική και τον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ. Γι’ αυτό προκάλεσε πανικό στην υποτελή στα κελεύσματα του Βερολίνου συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Οι παιδαριώδεις και καταγέλαστοι ισχυρισμοί, που, προσπαθούν να εξάγουν στην Ευρώπη την απαξιωμένη και στην Ελλάδα «θεωρία των δύο άκρων», προσβάλλον την κοινή λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Γιατί κατασυκοφαντούν πλέον, όχι μόνον τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προσωπικότητες γνωστές στον ελληνικό λαό, αξιόπιστες και εδραιωμένες στην κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, όπως ο Όσκαρ Λαφονταίν και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Δεν τους πιστεύει, πλέον, ούτε ο πιο πιστός ψηφοφόρος τους.
Ο γραμματέας της ΝΔ και η εκπρόσωπος του κόμματος, με έκδηλο τον πανικό τους και λειτουργώντας καθ’ υπόδειξη του πολιτικά χρεοκοπημένου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισαν «εξτρεμιστικά» και «περιθωριακά» τα κόμματα που συγκροτούν το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Ας δούμε, όμως, πόσο «περιθωριακά» είναι τα κόμματα της Αριστεράς στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας κάποια πρόσφατα παραδείγματα δημοσκοπήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες:

         Στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβρη, το  Die Linke αναδείχθηκε σε τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,6%. Μετεκλογικά καταγράφει ανοδική τάση. Συγκυβερνά με τους Σοσιαλδημοκράτες στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου και είναι πλέον ο αναγκαίος και αναντικατάστατος πολιτικός εταίρος σε μια οποιαδήποτε μελλοντική, εναλλακτική κυβερνητική λύση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
       Στην Τσεχία σε πρόσφατη δημοσκόπηση το ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας, το οποίο είναι παρατηρητής στο ΚΕΑ, σε πρόσφατη δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό της τάξης του 18% και έρχεται δεύτερο κόμμα.
         Στην Ισπανία, σε δημοσκόπηση της Invymark με το Λαϊκό Κόμμα στο 27,2% και τους Σοσιαλιστές στο 23,4%, τα ποσοστά της Ενωμένης Αριστεράς φθάνουν στο 14,8%.
         Στην Πορτογαλία σε δημοσκόπηση της Eurosondagem το Μπλόκο της Αριστεράς (BE) συγκεντρώνει 5,9%.
- See more at: http://exedra.gr/politiki-menu/item/20141-olo-to-non-paper-tou-syriza-gia-tin-ypopsifiotita-tsipra-stin-proedria-tis-komision#sthash.Wwdz2s2n.dpuf

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη