Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με κατίκι Δομοκού
Συστατικά
- Γαλοπούλα κιμάς 500 γραμ.
- Κρεμμύδια φρέσκα2 τεμ.
- Ψωμί 2 φέτες
- Κύμινο 1 κ.σ.
- Μαϊντανός ½ ματσάκι
- Αυγά 3 τεμ.
- Ελαιόλαδο 4 κ.σ. και λίγο για το ψήσιμο
- Πάπρικα γλυκιά ½ κ.γ.
- Ρίγανη ½ κ.γ.
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι 2 κ.σ.
- Κατίκι Δομοκού 2 συσκ. (των 250 γρ)
- Τυρί γραβιέρα τριμμένη ½ φλιτζάνι τσαγιού
- Δυόσμος 2 κ.σ. ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Τρίβουμε το μουσκεμένο ψωμί στο μπλέντερ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και 2 από τα αυγά και πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 175° για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε το κατίκι με τα 1 αυγό, τον δυόσμο και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα στα κεφτεδάκια.
Ψήνετε στους 195° για άλλα15 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρουμε.
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και 2 από τα αυγά και πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 175° για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε το κατίκι με τα 1 αυγό, τον δυόσμο και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα στα κεφτεδάκια.
Ψήνετε στους 195° για άλλα15 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρουμε.