Η ΒΙΑ στη Βουλή και οι Μαθητές της Βουλής στη Λαμία, του Γιώργου Σμοκοβίτη

Η ΒΙΑ στη Βουλή
και οι Μαθητές της Βουλής στη Λαμία
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

«Απέχω από τον αγώνα όχι από ραθυμία
ή δειλία, αλλά γιατί ξέρω. Το τέλος όλων
των πραγμάτων. Πίσω από τα μεγάλα λόγια
η αγυρτεία και το κενό».
                                       Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


            Προφανώς το «ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.» ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι το ... «μέσον» και ΟΛΟΙ οι άλλοι μπορούν κατά τη... θεωρία να είναι... Αριστερά ΤΗΣ και Δεξιά ΤΗΣ τα... «άκρα» ή οι... «ακραίοι, εντός των άκρων». Ούτε άκρα, ούτε ακραίους έχει ποτέ κανένα ΚΟΜΜΑ Κυβέρνησης ή  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ούτε τώρα, ούτε στο... παρελθόν. Και ούτε στο... παρελθόν ήξεραν ότι υπήρχαν... «ακραίοι», αλλά ΤΩΡΑ εμφανίστηκαν ως... «άκρα» οπουδήποτε κι αν είναι, και χρησιμοποιούν ΒΙΑ. Το κριτήριο, αν ψάχνει κανένας να βρει «κριτήριο» σε οποιαδήποτε τέτοια θεωρία, τέτοιας πολιτικής οποιουδήποτε δήθεν «θεωρητικού της πολιτικής» κυρίως ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ είναι η... ΒΙΑ γενικώς. Και αυτή δεν είναι «καλή ή κακή», όπως λένε.
            ΄Ομως, η ΒΙΑ (και οι ΑΚΡΑΙΟΙ) που ασκείται ΕΝΤΟΣ του Κοινοβουλίου ΔΕΝ πρέπει να τιμωρηθεί όπως και η ΒΙΑ που ασκείται σε ένα... Λύκειο, είτε στην Αθήνα, είτε στο... ΔΗΜΟ της... Λαμίας; Το ίδιο, έστω... ΄Η μήπως καθόλου στους... διαδρόμους της ΒΟΥΛΗΣ;
            «Αλήτες, σκουλήκια δεν θα βγείτε από την αίθουσα». Οι υπάλληλοι της ΒΟΥΛΗΣ εντός του Κοινοβουλίου ΚΡΑΥΓΑΖΑΝ προς ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές «τον πολιτικό κόσμο» που κρατούσαν ΟΜΗΡΟΥΣ. Τηλεοπτικά ΟΛΟΙ το είδαν, το ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. «Αλήτες, σκουλήκια». Είναι ΑΥΤΗ «τήρηση νομιμότητας και προστασίας θεσμών»; ΄Η μήπως ΑΥΤΗ είναι «καλή ΒΙΑ» ΕΝΤΟΣ του... Κοινοβουλίου που ΚΡΑΤΑ ομήρους εκπροσώπους του ΕΘΝΟΥΣ αιρετούς με... δημοκρατικές διαδικασίες.
            Τους κρατάνε ΟΜΗΡΟΥΣ. «ΔΕΝ τους επιτρέπουν να ασκήσουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ το Δικαίωμα να ΨΗΦΙΖΟΥΝ». Χρησιμοποιούν ΑΚΡΑΙΑ ΒΙΑ για να εμποδίσουν, απαγορεύοντας να ασκήσουν «Δικαίωμά τους σε χώρο άσκησης Καθηκόντων τους». Και δεν έχουν «ιδεολογία» ως ΚΙΝΗΤΡΟ, ούτε ΕΘΝΙΚΟ εσωτερικό ή εξωτερικό θέμα, αλλά ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ΑΙΤΙΑ μόνη το... ακραίο Μνημόνιο της... «ακραίας Συγκυβέρνησης». Αυτό είναι η ΜΟΝΗ ΑΙΤΙΑ της ΑΚΡΑΙΑΣ ΒΙΑΣ ΤΟΥΣ. Είναι αυτή καλή ΒΙΑ διότι πρόκειται, τάχα, για «λαϊκούς αγώνες» που είναι μόνο για τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ όχι του... «λαού και της... Δημοκρατίας» αλλά ΜΟΝΟ της «συγγενοκρατίας των υπαλλήλων της Βουλής και εκλεκτών των Βουλευτών και Υπουργών των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ; Δεν θα ψηφίσετε ΑΥΤΟ που ΕΣΕΙΣ, Βουλευτές-Υπουργοί «κατά συνείδησή ΣΑΣ» και ΕΝΤΟΛΗ ΛΑΟΥ και Σεβασμού Θεσμών και Πολιτεύματος» ΠΡΕΠΕΙ, για το καλό ΟΛΟΥ του ΛΑΟΥ, αλλά θα ψηφίσετε ΑΥΤΟ που ΘΕΛΟΥΜΕ εμείς οι... «ολίγοι εκλεκτοί της Βουλής των Ελλήνων» και μόνο ΑΥΤΟ που μας ΣΥΜΦΕΡΕΙ «με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» αλλοιώς θα μείνετε «κλειδωμένοι» μέχρι να πράξετε ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ «σας διατάζουμε» αμέσως. Και... ΕΤΣΙ τελικά έπραξαν... οι «τολμηροί εναντίον πάσης ΒΙΑΣ Βουλευτές και Υπουργοί». Αν και ως «αλήτες, σκουλίκια» ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΙ και ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ από τους υπαλλήλους ΤΟΥΣ που είχαν ως «πολιτικός κόσμος» οι ΙΔΙΟΙ διορίσει!!! ΔΕΝ ψήφισαν ΟΠΩΣ είχαν εξαγγείλει, ΑΠΕΣΥΡΑΝ την τροπολογία. ΝΙΚΗΣΑΝ μια «χούφτα υπάλληλοι» τους κλειδωμένους που κρατούσαν ΟΜΗΡΟΥΣ, όλο το Σώμα εκπροσώπων ΜΑΣ και δεν διέπραξαν ούτε καν το αδίκημα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» μέσα στο σπίτι «ειρηνικής συνύπαρξης ΟΛΩΝ των εκπροσώπων ΛΑΟΥ».
            Να σχολιάσω ΤΙ είναι ΑΥΤΑ; Να απαριθμήσω ως ΠΟΛΙΤΗΣ τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά τον «κοινό ΠΟΙΝΙΚΟ Νόμο» για ΑΥΤΗ τη... ΒΙΑ «καλή ή κακή» οποθενδήποτε προερχόμενη; Ποια είναι ΕΔΩ ΜΕΣΑ στη Βουλή τα «άκρα και οι ακραίοι και σε ΠΟΙΟΥΣ χώρους ΑΝΗΚΟΥΝ»; «Υποκινήθηκαν, κρύβονται πίσω άλλα κέντρα» ή αυτόνομα του αντιεξουσιαστικού δεξιοαριστερού χώρου περιθωριακοί» ενήργησαν ΕΤΣΙ, κατάληψη-κατάλυση Βουλής και Πολιτεύματος; Ποια ευαισθησία ΠΟΙΩΝ και ΠΩΣ; ΄Η μήπως δεν είναι «ακραία η συμπεριφορά τους» ΜΟΝΟ διότι ανήκουν σε «μεσαίο χώρο» και μόνο σε αυτόν; ΄Η μήπως ΜΟΝΟ, ο «μεσαίος χώρος» διόριζε και ΜΟΝΟ στη Βουλή, ως «κλειδαράδες» θεσμών;
            ΓΙΑΤΙ να θυμηθούμε ΤΩΡΑ, ενώ γνωρίζαμε ΧΡΟΝΙΑ όπως και ΠΩΣ κάηκε η Αθήνα το 2008 και ΠΟΙΟΥΣ καλούσαμε ως «συνιστώσα» της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ μας και ως «μη ακραίους» το... 2012; Και γιατί να ΜΗ θυμόμαστε ΜΑΖΙ ΚΑΙ τον ΑΣΤΥΝΟΜΟ που τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ μέσα στο Υπουργείο ΜΑΣ (Προστασίας του ΠΟΛΙΤΗ); Με... ευγένεια... και... βαμβάκι ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ, ή σε «ένστολους» δεν πιάνει η μπογιά της ΒΙΑΣ;
            ΓΙΑΤΙ τα λέω; Για να δικαιολογήσω ότι η ΜΟΝΗ ΒΙΑ που ΔΕΝ έπρεπε να μείνει ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ήταν ΜΟΝΟ η ΒΙΑ των ΜΑΘΗΤΩΝ του ΔΗΜΟΥ Λαμιέων. Αλλά ΑΥΤΟΙ ήταν ΜΑΘΗΤΕΣ των... μαθημάτων «καθηγητών της Βουλής». ΄Οπου ΟΥΔΕΙΣ ούτε «βιαστής» ούτε «βιασθείς» ούτε η ΒΙΑΣΘΕΙΣΑ Δημοκρατία εντός του... Ναού ΤΗΣ ούτε το «πολιτικό σύστημα» ούτε ο «πολιτικός κόσμος» ... «από κοινού ή κατά μόνας» έκρινε ΑΚΡΑΙΟΥΣ ούτε σε κάποιο «άκρο» ενέταξε τους... συγγενείς και φίλους τους, κομματικά παιδιά τους, όλου του πολιτικού κόσμου, ούτε εκίνησε αμέσως ή μετά... κανέναν ποτέ «μηχανισμό δίωξης εναντίον ουδενός» από τα... «καλά παιδιά μιας ΠΟΛΥ καλής βίας ημετέρων» και μόνο τα κακά παιδιά στη Λαμία άσκησαν την ΚΑΚΗ Βία. Δεν γνωρίζω οι μαθητές στη Λαμία αν φώναζαν και αυτοί «αλήτες, σκουλήκια» ή ΝΟΜΟΤΑΓΩΣ υποκλίθηκαν στον «πολιτικό κόσμο ΤΟΠΙΚΩΣ».
            Βεβαίως ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ οι Μαθητές Λυκείου, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ αυτοί αλλά «ΟΛΟΙ θα πρέπει να συμφωνούν στην τήρηση της νομιμότητας και στην προστασία των θεσμών», όπως λέει ΤΩΡΑ ο Πρωθυπουργός του... «Αντιμνημονιακού ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Αγώνα». Αλλά ΕΝΤΟΣ της ΒΟΥΛΗΣ ή εντός Ναού Αυτοδιοίκησης ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι... αιρετοί μας έχουν άλλο καθεστώς για την νομιμότητα και Σεβασμό των ΘΕΣΜΩΝ όταν ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ από τους ΙΔΙΟΥΣ; ΄Οταν μάλιστα παραβιάζουν εντός «Ναών το Σύνταγμα» που θεωρούν «κατ’ ανάθεση λαού» ότι μπορούν να ερμηνεύουν και εφαρμόζουν ΟΠΩΣ θέλουν; Ποια νομιμότητα και ποια προστασία θεσμών για «Αλήτες, σκουλήκια», προφανώς που δεν εντάσσεται σε «ακραία συμπεριφορά» και κανενός «ακραίου», από τον «πολιτικό κόσμο» κεντρικώς και τοπικώς και μάλιστα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΣ εις κοινή θέα και ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ;
«Δώδεκα και μισή – Πως πέρασεν η ώρα.
Δώδεκα και μισή. Πως πέρασαν τα χρόνια». [Κ. Π. Καβάφης].
            Για μερικούς τα ΧΡΟΝΙΑ δεν περνάνε καθόλου, όση καταστροφή κι αν φέρουν και ξαναζητούν ψήφο ως ... «νέοι» και... πάλι... και ξανά... οι ίδιοι για τα... ίδια. Είτε ως αντιμνημονιακοί, είτε ΟΙ ΙΔΙΟΙ ως μνημονιακοί με το «ίδιο μίγμα πολιτικής για... επανεκλογή», το μόνο που τους απασχολεί στην... «πολιτική»... η επανεκλογή των ΙΔΙΩΝ κεντρικώς και... τοπικώς.
            Να είμαστε όλοι ήσυχοι. Μόνο ΑΥΤΟΙ ήταν. Οι μαθητές του ΔΗΜΟΥ Λαμίας. Η ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το σοφόν: «Ο Νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Τα μεγάλα έντομα τον διαρρηγνύουν και περνούν, τα μικρά πιάνονται». ΄Ετσι όταν οι... αράχνες στο ΚΟΙΝΟ τραπέζι τους «μαζί τα φάγαμε» λένε, εννοούν τους... μικρούς μαθητές κι όχι τους ίδιους που ψηφίζονται της ιδίας νοοτροπίας και επανεκλογής τους και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα παραγράψανε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ για ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ. Φταίει το... «σύστημα»; Το... Πολίτευμα; Οι... Θεσμοί; Να μην έχουμε τιποτ’ απ’ αυτά; ΔΕΝ είναι ο γιαλός στραβός. ΑΝ τα ΠΡΟΣΩΠΑ είναι τα ΙΔΙΑ και επιμένουν της «ίδιας σχολής» τα ΙΔΙΑ και χειρότερα. Το πρόβλημα δεν είναι το πολίτευμα το «πολιτικό σύστημα» αορίστως και γενικώς, αλλά τα πρόσωπα η «σκέψη τους», συγκεκριμένα γενικώς και ΤΟΠΙΚΩΣ η ΙΔΙΑ επί ΧΡΟΝΙΑ σκέψη και σκοπιμότητα και... μέθοδοι... . Και η όποια βελτίωση του όποιου «συστήματος» από τα πρόσωπα που «τουλάχιστον θέλουν» αλλά ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ, η βελτίωσή του θα έρθει, αλλιώς τα ίδια. Οι Υπουργοί ΠΑΙΔΕΙΑΣ ακόμα και της ΙΔΙΑΣ Κυβέρνησης «άλλαζαν» τον... Νόμο του προηγούμενου Υπουργού για «τον δικό τους, να φέρει το... όνομά τους». Ο Αρχηγός Λυκείου έγινε Αρχηγός Κόμματος κι’ ακόμα η ΠΑΙΔΕΙΑ νοσεί. Τόσα ΧΡΟΝΙΑ τα... ΙΔΙΑ και οι... ΙΔΙΟΙ, που σήμερα εξακολουθούν για τα... ΙΔΙΑ με την ΙΔΙΑ σκέψη σκοπιμότητας οι ΙΔΙΟΙ ΑΝΤΙμνημονιακοί ΟΙ ΙΔΙΟΙ και... μνημονιακοί. Κεντρικά και Αυτοδιοικητικά «όπου φυσάει... ψήφος ικανοποίησης εξαρτημένων οπιοψηφοθηρίας επανεκλογής».  
            Τοπικά-Αυτοδιοικητικά, Κεντρικά-Κυβερνητικά. Οι Αντιμνημονιακοί γίνονται τώρα... Μνημονιακοί στο «ΙΔΙΟ μίγμα... πολιτικής ΜΟΝΟ Λιτότητας και ...θεωριών πολιτικής». Οι ίδιοι ως αντιμνημονιακοί, οι ίδιοι ως μνημονιακοί. Ο ιδιότυπος πολιτικός διχασμός με εμφυλιοπολεμική τακτική από τότε είχε συμβεί με τη «Ν.Δ» να ‘χει περάσει στον στρατό των ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ-μνημονιακών «μικρών κομμάτων», πυροδοτώντας έντονα τον ΠΟΛΕΜΟ στο «καταστροφικό Μνημόνιο» με δικούς ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ σε πόλεις και χωριά για να γίνει ΜΕΤΑ ως «μικρό κόμμα» «Μνημονιακή ΙΔΙΑ Κυβέρνηση του ίδιου μίγματος ΜΟΝΟ της ΑΚΡΑΙΑΣ Βενιζελικής λιτότητας». Αρκεί να πάρουν το... «αξίωμα» τα άλλα λεπτομέρειες.
            «Δεν λύνεις τα προβλήματα με την ΙΔΙΑ σκέψη που τα δημιούργησε» (δηλαδή με τους ΙΔΙΟΥΣ) φώναζε ο Αϊνστάιν. Αλλά ήταν μακριά, ποιος τον ακούει. Μήπως και όταν από κοντά σε όσους φωνάζουν ποιοι στις Αλήθειες τους βοηθάνε; Ποτέ τόσοι λίγοι δεν κατέστρεψαν τόσους πολλούς σε τόσο λίγο χρόνο, χωρίς να μάθουν το ΓΙΑΤΙ και από ΠΟΙΟΥΣ, ούτε για ποιο «ιδανικό» πλήρωσαν την καταστροφή.
            Στην Αμερική πέραν των δύο θητειών σε κανένα Πρόεδρο, ο καλύτερος του κόσμου να ‘ναι, δεν επιτρέπει το Σύνταγμα ΛΑΟΥ αλλά και η ΗΘΙΚΗ και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ του Αρχηγού δεν του επιτρέπει να ξαναδιεκδικήσει ψήφο αλλά «κάνει τόπο σε ΝΕΟ». Εδώ με ΔΥΟ θητείες οι... «πολιτικοί» το μόνο που φροντίζουν να εξασφαλίσουν είναι την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ για ΟΛΑ τα πολιτικά τους «κατορθώματα». Ο... πολιτικός κόσμος εμφανίζει τον... ΄Ακη ως.... «κάθαρση» σε 4-5 χρόνια το πολύ, θα ‘ναι ΕΞΩ. Αλλά ο ίδιος «πολιτικός κόσμος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάθε χρώματος έχει ήδη ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ τον... συνάδελφο... ΄Ακη του» από κάθε ΠΟΛΙΤΙΚΟ έγκλημά του και δεν παραπέμφθηκε για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ΤΡΥΠΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΄Αμυνας να στέλνει ΝΑΥΤΕΣ στο βυθό με κεκλιμένα πλοία για να παίρνει μίζες θανάτου.
            Δεν καταδικάστηκε  για τα ΜΕΓΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ εγκλήματα, αλλά μόνο καταδικάστηκε ως μιζαδόρος «από κοινού με άλλους ή κατά μόνας» που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει χλιδάτη ζωή και πόθεν έσχες όσα ως... «κοινό πλυντήριο – ξέπλυμα χρημάτων» ‒ μιζαδόρος φοροφυγάς μάζεψε. Ο Αλ Καπόνε δεν καταδικάσθηκε ποτέ ως ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ και ΜΑΦΙΟΖΟΣ. Για δολοφονίες ΠΟΤΕ, μόνο για.... φοροδιαφυγή. Ο... Αλ Καπόνε. Ο... πολιτικός κόσμος έστειλε «το χαμογελαστό καλό παιδί» με ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ επί... «Ν.Δ.» μόνο για... ξέπλυμα και «πόθεν έσχες». Για τίποτ’ άλλο δεν ΚΑΤΑδικάστηκε ΠΟΤΕ. Ο πολιτικός κόσμος με ΔΙΚΟ ΤΟΥ Νόμο «περί... ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Υπουργών ΟΛΟΥ του πολιτικού κόσμου του» παραγράφει τα «κατορθώματα» του... εαυτού του... Νομίμως όχι και ηθικώς ο συγκεκριμένος πολιτικός κόσμος. Το παράπονο του ΄Ακη είναι ΓΙΑΤΙ ο... «πολιτικός κόσμος» που «μαζί τα φάγαμε» είναι ΕΞΩ, γενικώς και τοπικώς, όποιο χρώμα να ‘χει και ζητάει «νομίμως και ηθικώς» επανεκλογή ενώ αυτός ΜΕΣΑ, έστω και για 5 μόνο χρονάκια για... κάθαρση (ΟΧΙ του... «συστήματος») αλλά ΟΛΟΥ του πολιτικού κόσμου. Κι έτσι, όλα καλά, εκτός από το... Λύκειο στη Λαμία που «διατάραξε» την ΕΙΡΗΝΗ της ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ζωής στη... ΛΑΜΙΑ.
            Τόσα ΧΡΟΝΙΑ η ΠΑΙΔΕΙΑ ίδια προβλήματα και «κάτι» ΤΩΡΑ αλλάζει. Πέντε μαθητές... «φυλακή στη ΛΑΜΙΑ». Και ο ΄Ακης σε 5 χρόνια έξω, τότε που με επίσημα στοιχεία άλλοι 400.000 ΝΕΟΙ θα ‘χουν φύγει από την Ελλάδα, ανάμεσά τους ίσως και οι καταδικασθέντες μαθητές, από τον ΔΗΜΟ της Λαμίας. Ε και; Αρκεί να επανεκλεγούν γενικώς και τοπικώς οι ΙΔΙΟΙ για τα ΙΔΙΑ είτε ως αντιμνημονιακοί πριν, είτε ως μνημονιακοί μετά... Και αρκεί οι... ΙΔΙΟΙ «καθηγητές πολιτικής της ίδιας Σχολής... και Πανεπιστημίου σε κάθε χώρο ψηφοθηρικής επανεκλογής» να δίνουν τα ΙΔΙΑ μαθήματα «γενικώς και τοπικώς» στη Βουλή στη Κυβέρνηση και στην Αυτοδιοίκηση στους μαθητές Λυκείου. Ιδιαίτερα στους καταδικασθέντες από τη... Λαμία. Για νομιμότητα και «προστασία των θεσμών» στη Βουλή και στην... Αυτοδιοίκηση. Κεντρικώς και ΤΟΠΙΚΩΣ. «Νομίμως και ηθικώς και... πολιτικώς... ίδιοι για τα ίδια».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη