Τάρτα αμυγδάλου... θα την ερωτευθείτε!

Φίνα και εύκολη...
Υλικά για 12 μερίδες
  • 150 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κ. σ. Grand Marnier
  • 200 γρ, ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι, ακέρωτο
  • 400 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
  • άχνη επίσης για πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού,  το λικέρ, την άχνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο και στην συνέχεια αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύγδαλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Κι όπως λέει και η βαφτισιμιά μου Buon Appetito


#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!