Υλικά για 12 μερίδες
- 150 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 2 κ. σ. Grand Marnier
- 200 γρ, ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από ένα λεμόνι, ακέρωτο
- 400 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
- άχνη επίσης για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, την άχνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο και στην συνέχεια αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύγδαλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Κι όπως λέει και η βαφτισιμιά μου Buon Appetito