Τάρτα αμυγδάλου... θα την ερωτευθείτε!

Φίνα και εύκολη...
Υλικά για 12 μερίδες
  • 150 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κ. σ. Grand Marnier
  • 200 γρ, ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι, ακέρωτο
  • 400 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
  • άχνη επίσης για πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού,  το λικέρ, την άχνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο και στην συνέχεια αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύγδαλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Κι όπως λέει και η βαφτισιμιά μου Buon Appetito


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη