Μαριέττα Γιαννάκου: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει τώρα ουσιαστικές αποφάσεις για τις επενδύσεις‏

                                                                                             Στρασβούργο, 23 Οκτωβρίου 2013
                       
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει τώρα ουσιαστικές αποφάσεις για τις επενδύσεις

Να προωθήσει αμέσως το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη κάλεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, παρουσία του προέδρου της Ευρ. Επιτροπής κ. Μπαρόζο και των εκπροσώπων της Λιθουανικής Προεδρίας, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κα. Γιαννάκου υπογράμμισε ότι η ατζέντα του προσεχούς  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της πλούσιας θεματικής, όμως, παρατήρησε,  ότι ιδίως τα ζητήματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης είναι η πολλοστή φορά που συζητούνται και θα ανέμενε κανείς ουσιαστικότερα συμπεράσματα και πρακτικές λύσεις.

Η κα. Γιαννάκου κατά την ομιλία της διερωτήθηκε πού βρίσκεται το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ζήτησε να πληροφορηθεί το πώς ακριβώς θα επιταχυνθεί, ώστε να συμβάλει περισσότερο στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα. Η πρωτοβουλία των νέων για την απασχόληση είναι κρίσιμης σημασίας αυτή τη στιγμή όταν το άνοιγμα Βορρά και Νότου αυξάνεται, ενώ η ανταγωνιστικότητα μειώνεται  σε διεθνές επίπεδο. Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ σημείωσε  ότι είναι απόλυτη ανάγκη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εμβαθύνει στο ζήτημα αυτό και να περατώσει τη δημιουργία της Τραπεζικής Ένωσης καθώς και να προωθήσει τις εργασίες για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των τραπεζών. Όπως ανέφερε άλλωστε, η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος είναι απαραίτητος μοχλός για την πραγματική οικονομία, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης, αλλά και για τη σταθερή διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κα. Γιαννάκου εξέφρασε την ευχή και  επιθυμία τα ζητήματα αυτά να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα κρίσιμης ελληνικής προεδρίας, η οποία θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιανουάριο.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη