4η Συνάντηση της Ελληνικής Ομάδα Εργασίας για τα Ανοιχτά Δεδομένα

4η Συνάντηση της Ελληνικής Ομάδα Εργασίας για τα Ανοιχτά Δεδομένα
H Ελληνική Ομάδα Εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τα Ανοιχτά Δεδομένα (http://opendata.ellak.gr) πραγματοποίησε την 4η συνάντησή της στις 20 Νοεμβρίου 2013, στις 17:30 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση διεξήχθη στον ίδιο χώρο με το Metadata and Semantics Research Conference με την συνδρομή και την υποστήριξη των διοργανωτών του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Βαγγέλης Μπάνος από την ΥπερΔιαύγεια, ο Απόστολος Κρητικός και η Γεωργία Τσιαμαντά από το Open Thessaloniki, καθώς και ο Παναγιώτης Τζουνάκης, η Μυρτώ Αμοργιανού, ο Φώτης Λούκος και η Αγάπη Αγγέλου από την Μονάδα Σημασιολογικού Ιστού ΑΠΘ.
Έγιναν παρουσιάσεις από τον Γιάννη Στοΐτση (AgrowKnow Technologies) και τον Νίκο Χούσο (ΕΚΤ, συντονιστής της ομάδας εργασίας για τα ανοιχτά δεδομένα), σχετικά με τις δύο βασικές open data showcases που ετοιμάζονται για την ομάδα και αφορούν τη γεωργία και τον πολιτισμό, αντίστοιχα. Επίσης έγιναν προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση τους και αποφασίστηκε η ολοκλήρωσή τους εντός του Ιανουαρίου του 2014.
Η Ομάδα Εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τα Ανοιχτά Δεδομένα συγκροτήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τον καλύτερο συντονισμό των επιστημονικών συνεργατών της ανά θεματική κατηγορία. Συνολικά έχουν δημιουργηθεί 8 ομάδες εργασίες, με περισσότερα από 200 μέλη, και η κάθε ομάδα διαμορφώνει το πρόγραμμα δράσης της συνεργατικά μέσα από το WIKI.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τα ανοιχτά δεδομένα υπάρχουν διαθέσιμες στη σελίδα της ομάδας http://opendata.ellak.gr
Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ
H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commons και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη