Πουλερικά
Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 ματσάκι δυόσμο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο. Ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα. Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένη και ανακατεύετε. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει. Προσθέτετε τις μισές πιπεριές και αναμειγνύετε. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.
typos.com.cy
Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 ματσάκι δυόσμο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο. Ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα. Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένη και ανακατεύετε. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει. Προσθέτετε τις μισές πιπεριές και αναμειγνύετε. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.
typos.com.cy