Εορτή Αγίου Στυλιανού στο Παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο των τιμωμένων  αγίων Στυλιανού και Νίκωνος του «Μετανοείτε» ως πρότυπα για την ζωή των χριστιανών. Απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε ιδιαιτέρως την αξία των Εκκλησιαστικών Σχολείων σήμερα, ως συνέχεια των σχολείων των οποίων καθιέρωσαν εκείνοι οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδος και ως σχολεία που τηρούν πλήρως τους κανονισμούς του Συντάγματος που αφορούν στην παιδεία των Ελλήνων. Υπογράμμισε πως τα Εκκλησιαστικά Σχολεία απευθύνονται αποκλειστικά και μόνον σε αγόρια τα οποία είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν τον δρόμο της ιερωσύνης.   Στο τέλος του κηρύγματος συνεχάρη την Διευθύντρια κ. Παναγιώτα Παπακώστα και όλους τους Καθηγητές και το προσωπικό της Σχολής διότι εξακολουθούν να είναι επί των επάλξεων και συνεχίζουν την καλή πορεία της Σχολής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων, εφόρων, διδασκάλων, μαθητών και υπαλλήλων της Σχολής.  Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στην τραπεζαρία, όπου η χορωδία των μαθητών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας  κ. Ανδρέου Ιωακείμ απέδωσε εορταστικά τραγούδια. Έπειτα, οι μαθητές  τίμησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας δωρίζοντάς του μία καλαίσθητη εικόνα της Παναγίας.  
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Σχολικός Σύμβουλος των Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας,  καθηγητές  και μαθητές της Σχολής, πολλοί απόφοιτοι, πιστοί και κυρίως πολλά παιδιά που προσήλθαν για να πάρουν την ευλογία του προστάτη τους Αγίου Στυλιανού.
Αξίζει να σημειωθεί πως και τις δύο ημέρες των λατρευτικών εκδηλώσεων κατέκλυσαν το  μοναδικό, για την περιοχή της Λαμίας,  Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού πλήθος πιστών από την Λαμία και τα γύρω χωριά.
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη