Άνευ περικοπής και ντροπής

Άνευ περικοπής και ντροπής 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ 
Η νέα «τάξη» των πρώην αντιμνημονιακών και νυν μνημονιακών... «ηρωικών αντιστασιακών μνημονίου βουλευτών» εκφράστηκε διά στόματος βουλευτή για τις αποζημιώσεις και λοιπά επιδόματα βουλευτών δια σχετικής μνημειώδους ρήσης του που πολλοί δεν θέλουν ούτε καν να επαναλάβουν για να τη σχολιάσουν “λόγω ειδικών εκφράσεων περιγραφής της οικονομικής εξαθλίωσης των βουλευτών”
Κατόπιν αυτών και επί του “Νέου Ζητήματος που απασχόλησε τον λαό”, ο Ευφυής κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκης δεν καταδίκασε “την εκτόξευση...ακροτήτων του βουλευτή” , αλλά, εντόνως, μόνο διευκρίνισε με ιδιαίτερη γλυκύτητα λόγου του μακράν πάσης ακρότητας, αξεπέραστο κοινοβουλευτικό ύφος και ήθος, αλλά και υπερόχως θαυμαστή νοοτροπία “προέδρου- -συνδικαλιστού σωματείου, υπερασπιστή συμφερόντων του”, τόνισε προς τους κκ. Βουλευτές και Βουλευτίνες μας “όποιος βουλευτής (συνάδελφος) θέλει περικοπή αποζημίωσής του, να πάει να το δηλώσει στο Ταμείο να περικόψει μόνο τη δική του αποζημίωσή, δεν χρειάζεται Νόμος που να υποχρεώσει όλους, ούτε από όλους να περικοπεί η αποζημίωση τους”.
Διά την ΙΣΟΤΗΤΑ λοιπόν για ΟΛΟΥΣ, Ηγεσίας και Λαού και επειδή ούτε σουλτάνοι ούτε κολλήγοι ψηφοφόροι υπάρχουν σήμερα, τουλάχιστον θεωρητικώς και κατα το Σύνταγμα, εφεξής όποιος Συνταξιούχος και Μισθωτός θέλει να περικοπεί ο μισθός του να το δηλώνει ο ίδιος, να περικόπτεται μόνο από αυτόν, αλλιώς θα τον εισπράττει ολόκληρο χωρίς καμμιά περικοπή. Δεν χρειάζεται ΝΟΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ, μόνο όσοι το δηλώνουν. Και έτσι με την... ευφυή ευρηματικότητα πολιτικής του Προέδρου της Βουλής θα σταματήσουν οι περικοπές μισθών και συντάξεων διότι ουδείς θα δηλώσει ότι “επιθυμεί την ... περικοπή του”. Και έτσι θα χαίρουν όλοι “ακραίας” υγείας εντός και εκτός Βουλής και θα επιζήσουν με ελάχιστα όλοι οι εκπρόσωποι του λαού. Άλλωστε, ουδείς σε τούτον τον τόπον έχει καταγράψει “θάνατον λόγω... πλεονάσματος ντροπής”. Γενικώς και ΤΟΠΙΚΩΣ.
Δηλαδή για τον εαυτό τους δεν ψηφίζουν Νόμο που να τους δεσμεύει ΟΛΟΥΣ, αλλά ψηφίζουν Νόμους που δεσμεύουν ΜΟΝΟ “ΟΛΟ τον λαό τους”. Για τον εαυτό
τους δεν χρειάζεται να τους δεσμεύει τίποτα, αφού ο καθένας τους “όπως θέλει, εάν και όταν θέλει ενεργεί ή αδρανεί για τον εαυτό του” λογαριασμό δεν δίνει, αφού τον λογαριασμό τον πληρώνει μόνο “ο λαός του”.
Μόνο για τον λογαριασμό των ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ανεξαιρέτως ΟΛΟΙ εντός και εκτός Βουλής τρέχουν να “θυσιαστούν...εθελουσίως” και να δηλώσουν γενικώς και τοπικώς ότι από το Ταμείο Ευθυνών ΔΕΝ θα αναλάβουν ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ. Τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των δικών τους ευθυνών γενναιόδωρα και μεγαλοψύχως τις χαρίζουν στο λαό τους, που όπως πάντα πληρώνει κάθε λογαριασμό και για λογαριασμό της πλεονάζουσας “ευφυίας τους” που μόνο ΑΥΤΟΙ διαθέτουν. Και για ομοίως πλεόνασμα ...ξεδιαντροπιάς τους , που σε αυτή την περίπτωση ΠΡΑΓΜΑΤΙ σε πλεόνασμα μόνο αυτοί διαθέτουν και την οποίαν ουδέποτε εκουσίως θα ... περικόψουν και πάντως όχι ΟΛΟΙ, γενικώς και τοπικώς.
Ιδιαίτερα τοπικώς, όπου εμφανίζονται εκ των υστέρων της καταστροφής να “βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα” ο ένας για τον άλλον αξιωματούχοι διορισμένοι και αιρετοί και να διεκδικούν όχι ποιος ωφέλησε περισσότερο, αλλά ΠΟΙΟΣ “δια των ενεργειών και αδρανειών του” ΖΗΜΙΩΣΕ περισσότερο τον τόπο του. Και ως κάθε... “έξυπνος” Πόντιος Πιλάτος με παρρησία αποδεικνύει εκ των υστέρων ότι πάντα φταίει... ο άλλος... ποτέ και για τίποτα κανενός αξιωματούχου ή “παράγοντα” ο εαυτός του, εντός ή εκτός Βουλής. Γενικώς και ιδιαιτέρως ΤΟΠΙΚΩΣ. 

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη