Θωρακιστείστε τα παιδά σας για να καταπολεμήσουν τις ιώσεις

Μία κρύο, μια ζέστη, η υγρασία και η έλλειψη προσοχής από την μεριά μας κάνει τον οργανισμό των μικρών μας φωλίτσα για να φωλιάσουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι ιοί που κυκλοφορούν γύρω γύρω και τα παιδάκια μας παλεύουν να καταπολεμήσουν τις ιώσεις που τα ρίχνουν στο κρεβάτι.

Πως μπορούμε να τα προσττεύσουμε ώστε να αποφύγουν ή τουλάχιστον να καθυστερήσουν αυτά τα δυσάρεστα επισκεπτήρια; Βέβαια ότι μαθαίνουμε τα παιδιά μας ισχύει και για εμάς με το παραπάνω.
 Για δείτε:
Μάθετε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους.  Για την ιστορία να σας πούμε ότι μόνο το 5% των ανθρώπων πλένουν τα χέρια τους τόση ώρα όσο χρειάζεται πραγματικά για να σκοτώσουν τα μικρόβια.  Ο μέσος όρος είνα 6 δευτερόλεπτα ενώ είναι απαραίτητα τα 20!
Μην αφήνετε τα παιδιά να βάζουν τα χέρια στο στόμα ή στο πρόσωπο.  Έχει αποκαλυφθεί σε διάφορες έρευνες ότι πιάνουμε το πρόσωπό μας 3,6 φορές την ώρα.  Ενώ ακουμπάμε διάφορα αντικείμενα στο ίδιο  χρονικό διάστημα 3,3 φορές.  Τι σημαίνει αυτό; ότι κολλάμε μικρόβια στα χέρια μας πιό συχνά από ότι πλένουμε τα χέρια μας.
Πρέπει να παιδιά να είναι ξεκούραστα.  Όσο πιό κουρασμένος είναι ο οργανισμός τόσο μειώνεται η άμυνά του και έτσι γίνεται πιό επιρρεπής στις ιώσεις.
Απαραίτητη είναι η σωστή διατροφή και αποφεύγουμε την ζάχαρη και τα γλυκά για να δουλεύει σωστά το ανοσοποιητικό του οργανισμού.
Διατηρούμε όλες τις επιφάνειες καθαρές. Πάγκοι, πόμολα, πόρτες και ότι άλλο ακουμπάνε τα παιδιά ή εμείς πρέπει να είναι καθαρά και χωρίς μικρόβια.
Δεν τα ντύνουμε υπερβολικά ζεστά ούτε και πολύ ελαφριά.  Οδηγός μας είναι το ίδιο μας το σώμα.  Αν κρυώνουμε θα κρυώνουν και τα παιδιά αν ζεσταινόμαστε το ίδιο και τα παιδιά.
Όταν ακούμε ότι κυκλοφορούν ιώσεις πολλές αποφεύγουμε τους πολύ ζεστούς, κλειστούς χώρους όπου τα μικρόβια κυκλοφορούν ελεύθερα.
Μην περιμένετε τις τέλεις μέρες να βγάλετε τα παιδιά σας από το σπίτι.  Τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν, ντυμένα όπως πρέπει, από το σπίτι, να τα βλέπει ο ήλιος και να αναπνέουν καθαρό αέρα.
Αερίζεται καλά τους χώρους του σπιτιού.
Φροντίστε τα παιδιά να παίρνουν τις απαραίτητες βιταμίνες από φυσικούς πόρους όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.
onair24.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη