Ψαρικά
Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
Υλικά συνταγής (για 6 άτομα)
1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.)
3 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε λεπτές φέτες (½ εκταστό)
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 φέτες λεμονιού
αλάτι και κατα προτίμηση φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά, όπως απαιτεί η συνταγή. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.
Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
Βάζουμε τις φέτες λεμονιού μέσα στο ψάρι και τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.
typos.com.cy
Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
Υλικά συνταγής (για 6 άτομα)
1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.)
3 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε λεπτές φέτες (½ εκταστό)
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 φέτες λεμονιού
αλάτι και κατα προτίμηση φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά, όπως απαιτεί η συνταγή. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.
Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
Βάζουμε τις φέτες λεμονιού μέσα στο ψάρι και τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.
typos.com.cy