Μανιτάρια με σκόρδο και κρασί

 Μανιτάρια με σκόρδο και κρασί
Υλικά:

500γρ. μανιτάρια πλευρότους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αγνό βούτυρο
100γρ αλεσμένες πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στα κάρβουνα με λαδόξυδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Πλένουμε τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά βάζοντάς τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς.
Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, τις πιπεριές Φλωρίνης και τον μαϊντανό. Μόλις πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μουστάρδα.
Βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το κρασί και μείνουν τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.

Καλή σας όρεξη

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη