ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Ρουμελιώτη πανεπιστημιακό Δάσκαλο ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Ρουμελιώτη πανεπιστημιακό Δάσκαλο ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗ, πρεσβευτή της ομογένειας, του  Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Ο συμπατριώτης μας καθηγητής  Φιλοσοφίας  Αμερικανικού Πανεπιστημίου  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΣ αναζωπυρώνει τις πιο παλαιές  αλλά ζωντανές μνήμες της σκέψης, των επιστημών αλλά και της ιστορίας του Ελληνικού πολιτισμού. Όσα λέει είναι αποκύημα της σοφίας μιας ζωής. Μαχητής της Ελληνικής γλώσσας, της Ορθοδοξίας, του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού.   
                              
Παραθέτουμε ορισμένες σκέψεις και απόψεις του που διατύπωσε σε κουβεντούλα που είχαμε κατά την τελευταία επίσκεψή του στην πατρίδα μας.

«Δεν ήλπιζα τόσο μακριά ζωή… αλλά ο Θεός φρόντισε γι’ αυτό. Έγινε. Θυμάμαι τόσα πολλά. Τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας στον πόλεμο του 40, στον εμφύλιο και ότι ακολούθησε μετά απ’ αυτόν.
Και τώρα περνά  δύσκολα η πατρίδα. Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι  πολιτικό. Σίγουρα όμως και πρόβλημα παιδείας. Ο Έλληνας έχει τη …γενναιότητα να μιλά με θαυμασμό για τους αρχαίους και δημιουργικούς αρχαίους προγόνους  μας χωρίς να τους γνωρίζει, χωρίς  να κάνει κάποια προσπάθεια να τους καταλάβει. Αυτό δεν ξέρω , μπορεί να τους βολεύει.  Η αναξιοκρατία ζει  και βασιλεύει. Ανάξιοι διορίζονται εις βάρος αξίων . Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολιτικοί με παρρησία και πρέπει από τους κόλπους του Λαού να αναδυθούν  αυτοί οι πολιτικοί και οι πατριώτες που θα ηγηθούν μιας ειρηνικής επανάστασης με την καλή έννοια του όρου και να αναδειχθούν  άνθρωποι με αυταπάρνηση και έτοιμοι να θυσιαστούν για την κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός είναι καλός αλλά δεν έχει ταγούς. Όσο κάποιοι από όσους εργάζονται πιστεύουν ότι υπουργεία, πανεπιστήμια,  Νοσοκομεία, ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση και δεν ξέρω και γώ τι άλλο, λειτουργούν για δικό τους όφελος και όχι για τους πολίτες η πατρίδα μας δεν πρόκειται να προχωρήσει. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Όλοι  αυτό πρέπει να το αντιληφθούν».

Ο συμπατριώτης μας σοφός δάσκαλος , με την επίδειξη του έργου του (έχουμε κάνει ξεχωριστό αφιέρωμα στο περιοδικό μας) μας αφιερώνει  ένα μεγάλο μάθημα. Μάθημα αφοσίωσης στα Ορθόδοξα χριστιανικά ιδεώδη, στην πατρίδα μας ενσυνείδητης και λατρεμένης .

Ο Ελληνικός Λαός έχει πολλούς οδηγούς  για παραδείγματα. Δεν είναι στο  έλεος των διεφθαρμένων σε επικίνδυνο βαθμό πολιτικών  και άλλων  παραγόντων. Φτάνει μόνο να μάθει να ψάχνει προσεκτικά και να βρεί το υγειές και το αληθινό. Ένας τέτοιος «οδηγός σοφός» είναι και ο συμπατριώτης μας ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΣ. Ας τον έχει ο θεός καλά για πολλά-πολλά χρόνια να μας δείχνει «δρόμους»

                                                                                                           (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη