Παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας από ανώνυμη εταιρεία στη Φθιώτιδα

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης και Δημήτρης Στρατούλης, για παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας από ανώνυμη εταιρεία στη Φθιώτιδα, μετά από σχετική επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων. 


ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ Υπουργούς
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Οικονομικών

Θέμα: Παραβιάσεις της Εργατικής  Νομοθεσίας από ανώνυμη εταιρεία  .
Σύμφωνα με καταγγελία  του Δ.Σ.  του Σωματείου Εργαζομένων Επεξεργασίας Ελιάς- Ελαιολάδου η διοίκηση της εταιρείας, με την επωνυμία «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α.Ε» και με το διακριτικό τίτλο «ESTELLSA», με ΑΡΜΑΕ 58697/14/Β/05/6, που εδρεύει  στο Αυλάκι Στυλίδας  ενεργεί με τρόπο που καταπατώνται κατάφορα τα εργασιακά δικαιώματα.

Από τους πενήντα επτά (57) εργαζόμενους που απασχολούσε η παραπάνω εταιρεία οι δεκαεπτά (17) βρίσκονται σε Επίσχεση εργασίας από τον Ιανουάριο του 2012 επειδή από τον Οκτώβριο του 2011 και για διάστημα τεσσάρων μηνών έμειναν απλήρωτοι. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και η εταιρεία δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της  προς αυτούς ενώ  υπάχθηκε στη διαδικασία εξυγίανσης των άρθρων 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα, εξακολουθεί να τους αγνοεί, ενώ συνεχίζει και μετά την δημοσίευση της απόφασης (17/07/2013) τις αντεργατικές δραστηριότητές της με εκ περιτροπής εργασία, υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών και εικονικές απολύσεις για τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Επειδή η λογική της διοίκησης της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελεί εφαρμογή της σωρείας των αντεργατικών νόμων που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Επειδή οι παραπάνω εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση για δεύτερο χειμώνα.
Επειδή η περίπτωση της συγκεκριμένης εταιρείας δεν είναι η μόνη στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τον τελευταίο χρόνο
θέτουμε υπόψη σας σχετική επιστολή-καταγγελίας του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων και αναμένουμε την απάντηση και τις ενέργειές σας.

Οι αναφέροντες βουλευτές

Βασίλης Κυριακάκης
Δημήτρης Στρατούλης

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη