Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Φθιώτιδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τελέσθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου ημέρα μνήμης της δευτέρας ευ­ρέσεως της θαυματουργού Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εν Τήνω, στο Παρεκκλήσιο της Ευαγγελιστρίας του Μητροπολιτικού Μεγάρου Λαμίας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ιστορικό της κλοπής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Τήνου και της δευτέρας ευρέσεώς της ευχόμενος η Θεοτόκος να αγκαλιάζει όλους υπό την σκέπη της και να χαρίζει παν δώρημα.
Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε στους εορταστές καφές και γλυκίσματα στην τραπεζαρία του Μητροπολιτικού Με­γά­ρου.
Το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο φέρει το όνομα της Παναγίας Ευαγγελιστρίας, το οποίο έχει και ο Μητροπολιτικός Ναός της Λαμίας. Τα εγκαίνια είχαν τελεσθεί από τον Σε­βα­σμιώτατο Μη­τρο­πολίτη μας κ. Νι­κό­λαο το Σάβ­βατο 30 Ιανουαρίου του 2010, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών και της ευ­ρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελιστρίας εν Τήνω.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη