Τοστ με Βούτυρο, Κανέλα και Βανίλια

Cinnamon Toast – Τοστ με Βούτυρο, Κανέλα και Βανίλια

Φτιάξτε το για πρωϊνό ή για μια απογευματινή λιγούρα και συνοδεύστε το με ένα δυνατό καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα ή κακάο.
Παραδοσιακά, το cinnamon toast δεν είναι τόσο τραγανό όσο το προτιμώ εγώ, αλλά περί ορέξεως... Ελπίζω όποιοι φίλοι από Αμερική να μην μου κρατήσουν κακία.
Χρησιμοποίησα tijgerbrood, είδος άσπρου ολλανδικού ψωμιού με τραγανή, τιγρέ κόρα και τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να μοιραστώ συνταγή γι’ αυτό κάποια στιγμή.

Μερίδες: 4

Υλικά

4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
4 κουταλιές ψιλή ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένη κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλες φέτες άσπρο ψωμί

Προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (ή αν είσαστε ανυπόμονοι ένα μίξερ χειρός), αναμείξτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.

Αλείψτε το μείγμα στις 4 φέτες ψωμιού φροντίζοντας να καλύψετε όλη την επιφάνεια κάθε φέτας, μέχρι και τις άκρες.
Οι δικές μου φέτες είναι κάπως λεπτές κι έτσι γίνονται πιο κριτσανιστές αλλά αν προτιμάτε, κόψτε το ψωμί σας πιο χοντρό.

Τοποθετήστε τις φέτες πάνω σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και βάλτε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου. Ψήστε για 10 λεπτά κι έπειτα μεταφέρετε τη λαμαρίνα στο πάνω ράφι του φούρνου και ψήστε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα στην κορυφή και να γίνει τραγανό.

Βγάλτε τις φέτες ψωμιού από το φούρνο και απολαύστε τες ενώ είναι ζεστές με μια κούπα ζεστό καφέ.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη