Τας Κεμπάπ

Υλικά:
1 κιλό κρέας τρανς ή κιλότο (μοσχαρίσιο) κομμένο σε κύβους
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 δαφνόφυλλα
½ κανάτα νερό
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο, 1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε κύβους. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και ο μαϊντανός και το κρέας να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε το φαγητό με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο κόκκινο και λίγο μαύρο πιπέρι, το ξυλαράκι της κανέλας και τα φύλλα δάφνης.
Προσθέτουμε ½ κανάτα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες.
Το συνοδεύουμε με σπυρωτό πιλάφι.

Καλή σας όρεξη!

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη