ΛΑ.Ο.Σ.: Φυσικά και δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Ν.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 
Λαμία 3 Δεκεμβρίου 2013 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Φυσικά και δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές. Πολύ σωστά ειπώθηκε: «Λήθη! Ότι έγινε έγινε, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά» . Αλλά όταν η άλλη πλευρά , οι ηττημένοι, αυτοί που προκάλεσαν την αιματοχυσία, αυτοί που προσπάθησαν να ανατρέψουν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και να επιβάλουν κομμουνιστικό καθεστώς δεν θέλουν να ξεχάσουν αλλά μιλούν για «ηρωικό Δεκέμβρη» τότε και εμείς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι Έλληνες δημοκράτες, δεν πρέπει, δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε. Και είναι αδιανόητο σήμερα 69 χρόνια μετά τα «Δεκεμβριανά» του 1944 η κυβέρνηση Σαμαρά και Σια, αλλά και οι πριν από αυτήν άλλες κυβερνήσεις, να μην τιμάει και μην αναφέρεται στους ήρωες μαχητές που έσωσαν την δημοκρατία στην Ελλάδα.

Τα «Δεκεμβριανά» του 1944 ήταν ένα οργανωμένο από το ΚΚΕ στρατιωτικό κίνημα με σκοπό την επιβολή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια αυτού του κινήματος που άρχισε στις 4 Δεκεμβρίου και κράτησε περίπου ένα μήνα, έρευνες στα σπίτια, συλλήψεις και εκτελέσεις ήταν το καθημερινό έργο του ΕΛΑΣ Αποτέλεσμα ; Δολοφονήθηκαν 56373 Έλληνες και Ελληνίδες (264 συνδικαλιστές. 239 εκπαιδευτικοί, 275 ιερείς, 120 γιατροί, 475 σιδηροδρομικοί και χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι).

Κάποιοι τον χαρακτήρισαν «κόκκινο» Δεκέμβρη ίσως από το αίμα που χύθηκε και για να τονίσουν την κομμουνιστική του χροιά, άλλοι τον είπαν «μεγάλο» Δεκέμβρη θεωρώντας ίσως ότι οι χιλιάδες Έλληνες νεκροί είναι … μεγαλείο.

Σήμερα ο κάθε Έλληνας δημοκράτης, ο κάθε Έλληνας πατριώτης, ο κάθε λογικός άνθρωπος αποτιεί τιμή στους ηρωικούς αγωνιστές τού Ελληνικού λαού που τότε, το 1944 , έσωσαν την Ελλάδα από την, δια της ένοπλης βίας, επιβολή τού απάνθρωπου κομμουνιστικού καθεστώτος. 
                                                                                     Ν.Ε. Φθιώτιδος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη