Ημερολόγιο κήπου: οι εργασίες που κάνουμε στον κήπο το Δεκέμβριο

 Ο Δεκέμβριος, ο πρώτος μήνας του χειμώνα, είναι ίσως και ο μήνας που κάνουμε τις λιγότερες εργασίες στον κήπο μας - εξ' ου και λέγεται "καθαρός". Είναι η περίοδος που κατεξοχήν …ξεκουράζονται και οι κηπουροί και τα φυτά!
 Παραταύτα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν και το μήνα αυτό, στον οποίο κυριαρχεί η γιορτή των Χριστουγέννων:

► Φροντίζουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο το πότισμα. Οι καιρικές συνθήκες εξασφαλίζουν συνήθως την υγρασία που χρειάζονται τα φυτά μας. Κατ΄εξαίρεση ωστόσο, μπορούμε να ποτίσουμε είτε όταν δεν πέφτουν οι αναμενόμενες βροχές, είτε σε συγκεκριμένα φυτά που χρειάζονται περισσότερο νερό.

► Σε περίπτωση που ζούμε σε περιοχές που έχει πέσει χιόνι ή παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα, παρακολουθούμε από κοντά την πορεία των δέντρων και των φυτών μας έτοιμοι να επανορθώσουμε τις όποιες ζημιές έχει δημιουργήσει ο καιρός σε αυτά (σπάσιμο κλαδιών, ζημιές από παγετό κ.ο.κ.).

► Φροντίζουμε ιδιαίτερα τα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουμε στο σπίτι μας. Κι αυτό γιατί τα θερμαντικά σώματα που συνήθως αρχίζουν να λειτουργούν στο φουλ τη συγκεκριμένη περίοδο, ξηραίνουν την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα τα φυτά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι να ταλαιπωρούνται και κάποια από αυτά να χρειάζονται περισσότερο πότισμα. Επίσης φροντίζουμε ν' αερίζουμε συχνά τους εσωτερικούς χώρους.

►Ελέγχουμε εάν κάποια από τα πιο ευαίσθητα φυτά μας στο μπαλκόνι ή τη βεράντα, έχουν ξεχαστεί σε σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος ή εκτίθενται στον παγωμένο αέρα και τα μετακινούμε σε ασφαλέστερα σημεία.

► Φυτεύουμε ή κλαδεύουμε φυλλοβόλα δέντρα, ενώ επίσης μπορούν να κλαδευτούν και οι ελιές στις οποίες ολοκληρώθηκε η συγκομιδή (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες φυσικά).

► Τέλος, ο Δεκέμβριος είναι ο πλέον κατάλληλος μήνας για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των εργαλείων και των μηχανημάτων του κήπου ενόψει της ερχόμενης άνοιξης.

- See more at: praktikesidees.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη