Μήνυμα κ. Ε.Μακρή-Θεοδώρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Μήνυμα βουλευτού Φθιώτιδας κας Ε.Μακρή-Θεοδώρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου)».
Παρόλες τις προσπάθειες βελτίωσης του τρόπου ζωής των ατόμων με αναπηρία για την πλήρη ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον, συχνά η πραγματικότητα διαβίωσης των ατόμων αυτών είναι πολύ διαφορετική.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε πως ο σεβασμός των δικαιωμάτων αυτών των ατόμων αποτελεί καθολική υποχρέωση και δείκτη πολιτισμού της κοινωνίας μας. Οι νομοθετικές αλλαγές, οι εκπαιδευτικές εξελίξεις και οι διευκολύνσεις που τους παρέχονται δεν έχουν καταφέρει ωστόσο, ν’ αλλάξουν τη νοοτροπία πολλών ανθρώπων απέναντι στα ΑμεΑ.
Είναι σαφές πως μια τέτοια αλλαγή νοοτροπίας δεν είναι μόνο υπόθεση του κράτους και των θεσμών, αλλά μάλλον και πολύ περισσότερο, υπόθεση όλων μας. Η έμπρακτη και συστηματική παροχή της βοήθειάς μας στα άτομα με ειδικές ανάγκες καθιστούν ολοένα και πιο εφικτούς τους στόχους της κοινωνικής τους αποδοχής και ανεξαρτητοποίησης.
Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι, πρέπει να αναλογιστούμε πως κάποιοι συνάνθρωποί μας στερούνται εκ φύσεως πολλά περισσότερα. Είναι αυτονόητη η ανάγκη να αντιληφθούμε το χρέος που έχουμε απέναντί τους να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, μέσα στα πλαίσια των περιορισμένων δυνατοτήτων τους. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν πράξη οι έννοιες των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου αδιακρίτως, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη