Ποιός πλουσιότατος Δήμαρχος «μπήκε μέσα» κατά τις τρεις θητείες του...

Όχι μόνο δεν είχε οικονομικό όφελος από τη θητεία του ως Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αλλά αντίθετα υπολογίζεται πως «μπήκε μέσα» κατά 650.000.000 δολάρια!

Ο λόγος για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος, από την 1η Ιανουαρίου 2014, εγκαταλείπει το Δημαρχιακό Μέγαρο της Νέας Υόρκης και «παραδίδει τη σκυτάλη» στον Μπιλ ντι Μπλάζιο, ο οποίος θα είναι ο 109ος Δήμαρχος Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με ανάλυση των New York Times, ο απερχόμενος Δήμαρχος έβαλε πολλές φορές το «χέρι στη τσέπη» του και δώρισε χρήματα από την προσωπική του περιουσία προς όφελος της πόλης.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι, ο βαθύπλουτος Μπλούμπεργκ - του οποίου η περιουσία εκτιμήθηκε από το Forbes στα 27.000.000.000 δολάρια! - είχε αποφασίσει να αμείβεται με το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου (!) τον χρόνο για τις υπηρεσίες του ως δήμαρχος.

Κανονικά, σύμφωνα με την Washington Post, η αμοιβή του δημάρχου της Νέας Υόρκης υπολογίζεται στα 2,7 εκατομμύρια δολάρια...

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, μάλιστα, πλήρωνε ο ίδιος τα έξοδα για τα ταξίδια του, τις εκδηλώσεις, τις δωρεές προς διάφορους θεσμούς της πόλης, π.χ. έδωσε 30 εκατ. δολάρια στο φημισμένο Μητροπολιτικό Μουσείο.

Τέλος, οι New York Times ανέφεραν ότι, στις τρεις προεκλογικές εκστρατείες του - 2001, 2005 και 2009 - ο Μπλούμπεργκ δαπάνησε 263.000.000 δολάρια για να εκλεγεί Δήμαρχος!

ΠΗΓΗ: in.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη