Κις Λορέν (Quiche Lorraine), η κλασσική!

Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρά φορμάκια για ατομικά ταρτάκια.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 40΄-45΄
Χρόνος Αναμονής: 45΄

Υλικά:
    Για 6 - 8 άτομα
    Για τη βάση
    1 φύλλο ζύμης μπριζέ κλασική* ή μπριζέ με γιαούρτι*
    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
    Για τη γέμιση
    200 γρ. χοιρινή πανσέτα (ή άκοπο καπνιστό μπέικον), κομμένη σε μικρά κυβάκια
    4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
    100 ml γάλα
    200 ml κρέμα γάλακτος
    100 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
    150 γρ. βραστό χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, ψιλοκομμένο
    200 γρ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
    1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο
    λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 - 28 εκ. με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Στρώνω με προσοχή το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζω και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία, σοτάρω τα κυβάκια της πανσέτας (ή του μπέικον) για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους. Στρώνω ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί σε ένα ρηχό πιάτο και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω εκεί τα κυβάκια πανσέτας ή μπέικον. Τα αφήνω για 5 λεπτά για να στραγγίξουν το περιττό λίπος και να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα για περίπου 2 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτω την πανσέτα (ή το μπέικον), το ζαμπόν, τη μισή γραβιέρα, το μπούκοβο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Για την τάρτα:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βγάζω από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω το μείγμα της γέμισης στο εσωτερικό της ταρτιέρας. Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνω την Κις Λορέν στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά.

Πηγή: dinanikolaou.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη