για τη σάλτσα κιμά
1 κιλό λουκάνικα
1 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
225 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φρέσκο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
6 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
για το μείγμα τυριών
2 αυγά, χτυπημένα
2 συσκευασίες τυρί ρικότα
225 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
2/3 κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μεγάλη πρέζα πιπέρι καγιέν
για τα λαζάνια
1 κιλό ζυμαρικά λαζάνια
225 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, σχισμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα στην κορυφή
Εκτέλεση
Για την σάλτσα κιμά: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά με τα λουκάνικα και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε μεσαία θερμοκρασία. Ταυτόχρονα σε ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά μαζί με αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας . Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγη ώρα ρίχνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Για το μείγμα τυριών: Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σως τυριών. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τα τυριά της συνταγής μαζί, με αλάτι, πιπέρι, καγιέν, μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να στέκεται.
Για την συναρμολόγηση: Ταυτόχρονα βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για 3 με 4 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν. Σε ένα ταψί για λαζάνια ρίχνετε στον πάτο λίγη σάλτσα από κιμά, 1 στρώση από λαζάνια, από πάνω ρίχνετε την μισή ποσότητα από το μείγμα τυριών και το μισό μείγμα από την σάλτσα κιμά. Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά λαζάνια, μείγμα τυριών, κιμάς και άλλη μια σειρά από λαζάνια , κιμά και φρέσκα παρμεζάνα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.
Πηγή: sidagi.gr
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr